Osmanlı Mutfağından Cevizli Bal Parmak Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Mayıs 2019 Salı

Osmanlı Mutfağından Cevizli Bal Parmak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
OSMANLI MUTFAĞINDAN CEVİZLİ BAL PARMAK TATLISI
Lokum Kivaminda Osmanli Mutfagindan Günümüze kadar gelen Şahane bir Tatlı.
Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun. .
Buyrun Malzemeler ⤵️
Kullandigim ölçü:125 ml cay bardağı
🔹️1 Yumurta
🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ
🔹️1 cay bardağı Sıvıyağ
🔹️2 yemek kaşığı dolu irmik
🔹️yarim cay bardağı Şeker
🔹️1 Paket Vanilya
🔹️1 Paket Kabartmatozu
🔹️5,5 -6 cay bardağı Un
🔹️1 cay bardağı iri ögütülmüs Cevi . .






Bulamak için:
🔹️2 yemek kaşığı irmik
Şerbeti:
🔹️2,5 su bardağı Şeker
🔹️3 su bardağı Su
🔹️çeyrek limon 
10 dakika orta ateste kaynatilip sogumaya birakilir.
Pişme Süresi
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 190°Fırında yaklaşık 30/35 dakika Pişicek.
🔹️Tatliniz Fırından ciktiktan 5 dakika sonra soğuk Şerbet dökülür.
Kolay gelsin🥀 masmavi3_mutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments