Sponsorlu Bağlantılar
OSMANLI MUTFAĞINDAN CEVİZLİ BAL PARMAK TATLISI
Lokum Kivaminda Osmanli Mutfagindan Günümüze kadar gelen Şahane bir Tatlı.
Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun. .
Buyrun Malzemeler ⤵️
Kullandigim ölçü:125 ml cay bardağı
🔹️1 Yumurta
🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ
🔹️1 cay bardağı Sıvıyağ
🔹️2 yemek kaşığı dolu irmik
🔹️yarim cay bardağı Şeker
🔹️1 Paket Vanilya
🔹️1 Paket Kabartmatozu
🔹️5,5 -6 cay bardağı Un
🔹️1 cay bardağı iri ögütülmüs Cevi . .
Bulamak için:
🔹️2 yemek kaşığı irmik
Şerbeti:
🔹️2,5 su bardağı Şeker
🔹️3 su bardağı Su
🔹️çeyrek limon
10 dakika orta ateste kaynatilip sogumaya birakilir.
Pişme Süresi
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 190°Fırında yaklaşık 30/35 dakika Pişicek.
🔹️Tatliniz Fırından ciktiktan 5 dakika sonra soğuk Şerbet dökülür.
Kolay gelsin🥀 'ya tesekkurler.
Lokum Kivaminda Osmanli Mutfagindan Günümüze kadar gelen Şahane bir Tatlı.
Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun. .
Buyrun Malzemeler ⤵️
Kullandigim ölçü:125 ml cay bardağı
🔹️1 Yumurta
🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ
🔹️1 cay bardağı Sıvıyağ
🔹️2 yemek kaşığı dolu irmik
🔹️yarim cay bardağı Şeker
🔹️1 Paket Vanilya
🔹️1 Paket Kabartmatozu
🔹️5,5 -6 cay bardağı Un
🔹️1 cay bardağı iri ögütülmüs Cevi . .
Bulamak için:
🔹️2 yemek kaşığı irmik
Şerbeti:
🔹️2,5 su bardağı Şeker
🔹️3 su bardağı Su
🔹️çeyrek limon
10 dakika orta ateste kaynatilip sogumaya birakilir.
Pişme Süresi
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 190°Fırında yaklaşık 30/35 dakika Pişicek.
🔹️Tatliniz Fırından ciktiktan 5 dakika sonra soğuk Şerbet dökülür.
Kolay gelsin🥀 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments