Parmak Kebabı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Mayıs 2019 Salı

Parmak Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Parmak Kebabı
Malzemeler
✅2 adet ortaboy patates
✅3 adet patlıcan
✅3-4 tane sivribiber
✅1 adet kırmızı biber
✅2-3 adet domates
✅400 gram az yağlı kıyma ( köfte için) veya kuşbaşı et( sote) 
Köftesi için
✅1 küçük soğan
✅1 ince dilim ekmek için
✅Tuz
✅Pulbiber
✅Karabiber
✅Yenibahar







Sosu için
✅Domates salçası ✅Su
YAPILIŞI
Köfte yazılan malzemeler bir kaba koyularak yoğurulur ve küçük misket şeklinde yuvarlanır ..Az sıvı yağda kavrulur..
Patates,patlıcan,biberler parmak şeklinde doğranır ve kızartılır..
En alta ortası boş kalacak şekilde patatesler dizilir..Üstüne patlıcanlar ve onunda üstüne biberler dizilir..
Ortayada kızarttığımız misket köfteler bırakılır..
1 kaşık domates salçası ve yarım su bardağı su ile sos yapılır ve üstüne dökülür..
Hazırladığımız yemek fırını atılır ve biraz suyunu çekince fırından alınır ve pirinç pilavı ile servis edilir
Afiyet olsun nevinin_mutfagi21'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments