Sponsorlu Bağlantılar
BAKLA TÜRLÜSÜ
Malzemeler
✅500 gram kuzu eti ✅500 gram bakla
✅Tereyağı veya zeytinyağı
✅2 adet kabak ✅1 bağ yeşil soğan
✅1 demet maydonoz
✅2 adet domates
✅1 top sarmısak
✅1 yemek kaşığı domates salçası ✅1 yemek kaşığı biber salçası
✅1 adet limon suyu
YAPILIŞI
Et tereyağında kavrularak 1 su bardağı su ilave edilerek pişirilir..
Suyunu çekince doğradığımız bakla, kabak,yeşil soğan ve sarmısak biraz kavrulduktan sonra ise doğradığımız domates, biber salçası, domates salçası ve 1 su bardağı suda ilave edilerek pişirilir..
Pişmeye yakın limon suyu ve maydanozda eklenerek en son 5 dakikada daha pişirilerek altı kapatılır ..
Pişen yemeğimiz pirinç pilavı ile ikram edilir'e tesekkurler.
Malzemeler
✅500 gram kuzu eti ✅500 gram bakla
✅Tereyağı veya zeytinyağı
✅2 adet kabak ✅1 bağ yeşil soğan
✅1 demet maydonoz
✅2 adet domates
✅1 top sarmısak
✅1 yemek kaşığı domates salçası ✅1 yemek kaşığı biber salçası
✅1 adet limon suyu
YAPILIŞI
Et tereyağında kavrularak 1 su bardağı su ilave edilerek pişirilir..
Suyunu çekince doğradığımız bakla, kabak,yeşil soğan ve sarmısak biraz kavrulduktan sonra ise doğradığımız domates, biber salçası, domates salçası ve 1 su bardağı suda ilave edilerek pişirilir..
Pişmeye yakın limon suyu ve maydanozda eklenerek en son 5 dakikada daha pişirilerek altı kapatılır ..
Pişen yemeğimiz pirinç pilavı ile ikram edilir'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments