Patlıcan Güveç - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Mayıs 2019 Çarşamba

Patlıcan Güveç

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Patlican Güvec
Malzemeler
3,4 adet patlican
200 gr kemikli et
2 adet kurusogan
3,4 dis sarimsak
2 adet domates
3,4 adet kuru biber
100 gr tereyagi
Sosu icin:
2 yemek kasigi domates salcasi
2 tatli kasigi tuz
1,5 su bardagi su
1 tatli kasigi istege bagli sebzeli cesni




Yapilisi: Güvec tenceresi öncelikle ici su dolu halde yarim saat bekletilir(bu sekilde güvecinizin piserken catlama riski ortadan kalkar)
Bu arada malzemeler hazirlanir patlican yikanip dogranir tuzlu suda bir müddet bekletilip süzülür.
Güvec tenceresindeki su bosaltilir ortasina tereyagi etrafina ise kemikli et dösenir üzerine dogranmis sogan ve sarimsak eklenir daha sonra patlican, en üstünede dilimlenmis domates ve kuru biber yerlestirilir.Sos malzemesi karistirilip üzerine eklenir daha sonra bir adet pisirme kagidi suda islatilip fazla suyu alinir ve tencerenin üzerine yerlestirilir en üstünede aliminyum folyo alinip hava almayacak sekilde sarilir kapagi varsa tencerenizin üzerine kapatabilirsiniz.Ocak üzerinde 1-1,5 saat orta ateste pisirilip sicak servis edilir.
lezizsofralar'a tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments