Sponsorlu Bağlantılar
Hazır Baklava Yufkasıyla Pratik Baklava
Malzemeler
1 paket baklavalik yufka
200 gr ince dövülmüs ceviz
200 gr tereyagi
1 su bardagi siviyag
Sebeti icin:
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
Yarim limon
Yapilisi:
Öncelikle serbet 15 dakika kaynatilip sogumasi icin ocaktan alinir.
Baklavalik yufka kutusundan cikarilir bir tanesi tezgaha alinip üzerine dövülmüs ceviz serpilir kisa kenarindan ince bir oklavayla sıkı sekilde rulo yapilip iki kenarindan tutulup ortaya büzülür oklava icinden cekilip ortadan ikiye kesilir ve tepsiye istenilen sekilde dizilir tüm yufkalar ayni sekilde yapilir. Tereyagi ve siviyag bir tavada eritilip baklavanin heryerine gelecek sekilde üzerine gezdirilir bu sekilde 15 dakika dinlendirilirki baklava yagini ceksin ardindan önceden isitilmis firinda 200 derece alti ve üstü kizarana dek pisirilir.Firindan cikinca 1,2 dakika bekleyip oda sicakligindaki serbeti üzerine gezdirilir bir kac saat dinlendirilip servis edilir( bir gece bekletilirse daha güzel oluyor)'a tesekkurler.
Malzemeler
1 paket baklavalik yufka
200 gr ince dövülmüs ceviz
200 gr tereyagi
1 su bardagi siviyag
Sebeti icin:
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
Yarim limon
Yapilisi:
Öncelikle serbet 15 dakika kaynatilip sogumasi icin ocaktan alinir.
Baklavalik yufka kutusundan cikarilir bir tanesi tezgaha alinip üzerine dövülmüs ceviz serpilir kisa kenarindan ince bir oklavayla sıkı sekilde rulo yapilip iki kenarindan tutulup ortaya büzülür oklava icinden cekilip ortadan ikiye kesilir ve tepsiye istenilen sekilde dizilir tüm yufkalar ayni sekilde yapilir. Tereyagi ve siviyag bir tavada eritilip baklavanin heryerine gelecek sekilde üzerine gezdirilir bu sekilde 15 dakika dinlendirilirki baklava yagini ceksin ardindan önceden isitilmis firinda 200 derece alti ve üstü kizarana dek pisirilir.Firindan cikinca 1,2 dakika bekleyip oda sicakligindaki serbeti üzerine gezdirilir bir kac saat dinlendirilip servis edilir( bir gece bekletilirse daha güzel oluyor)'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments