Sarık poğaça - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mayıs 2019 Pazartesi

Sarık poğaça

Sponsorlu Bağlantılar
Sarık poğaça 
Hamur malzemeleri:
1,5 su bardağı süt
2 tane yumurta ( biri tüm içine digerinin akı içine sarısı üstüne ) 
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
Sponsorlu Bağlantılar
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 5-5,5 su bardagı un
Arasına sürmek için:
200 gr tereyağ veya margarin 
İçi için :
Yaklaşık 200 gram beyaz peynir ( burada istenilen harç kullanılabilir. 






Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyag
Yapılışı:
Un hariç bütün malzemeler yogurma kabına alınır. Un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur yogurulur. Hamur 20 dk mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan 6 beze yapılır. Bezeler 3'er 3'er ayrılır . İlk üç beze açılır ve aralarına tereyag konularaktan üst üste konur. Ardından karşılıklı olarak kenarlarından katlanır. Diğer üçe de aynı işlem uygulanır. Sonra ilk yaptıgımız çok ince olmayacak şekilde açılır. İki parmak şekilde şerit kesilir ve rulo yapılır. Rulo üstüne hafif bastırılarak içine harç konur ve üstten kapanır. Her şerite aynısı yapılır ve tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sıvıyag karısımı sürüldükten sonra 200 derecede pişirilir merveninmtfgi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments