ŞEKERPARE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Mayıs 2019 Cuma

ŞEKERPARE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ŞEKERPARE;♨️
125 gr. Tereyağ ( oda sıcaklığında)
1 büyük çay bardağı irmik
1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine )
yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
un ( kontrollü ekleyin yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı miktar değişebilir sert yaparsanız şerbetini içine çekmeyecektir.






ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI;
İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Şerbet kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve 6 dk. kaynatalım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Yoğurma kabına tüm malzemeler alınır. Yavaş yavaş un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.Fırın kabı yağlanır ve şekerpareler şekil verilip tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür çatal ile şekil yapılır. İstenilirse yuvarlak yapılıp üzerine fındıkta konulabilir ben bazen öyle yapıyorum. 175 derecede kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkınca 5 dk. beklenir ve oda sıcaklığındaki şerbet dökülür. Yarım saat içinde şerbeti çekecektir. Tamamen şerbeti çekip soğuyunca servis edilir. AFİYET OLSUN..._bir.tutam.lezzet_'e tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments