Tarak Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mayıs 2019 Pazar

Tarak Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tarak Tatlısı 
Malzemeler
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı Hindistan cevizi
125 gram tereyağ 
2 adet yumurta (1 sarı yüzüne)
1 kabartma tozu
1 paket vanilya 
1 tatlı kaşığı sirke
Aldiği kadar un
İçi için :
1 su bardağı ceviz
Üzeri için :
1 yumurta sarısı
1 yemek sıvı yağ
Badem veya fındık
Şerbeti için :
4 su bardağı şeker
4, 5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı






Öncelikle şerbet malzemelerini hazırlayalım.
Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatalım.
İnmeye yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım.
Hamur malzemelerinin önce sıvıları sonra katıları katıp yumuşak bir hamur elde edelim.
30 adet eşit bezeye bölelim.
Her birini alıp silindir şekli verip kullanılmamış yeni tarağın üzerine yayalım.
Ortasına uzunlamasına ceviz koyalım.
İki kenarı kaldırıp yukarıda birleştirip kapatalım.
İki ucu birleştirip damla şekli verelim.
Üzerine yumurta sarısı ve yağı çırpıp sürelim.
Ortalarına fındık veya badem koyalım.
180 derecede kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökelim afiyet olsunTarifi için pinarin_sunumlarii'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments