TAVUKLU KOLAY PAÇA ÇORBASI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Mayıs 2019 Pazartesi

TAVUKLU KOLAY PAÇA ÇORBASI

Sponsorlu Bağlantılar
TAVUKLU KOLAY PAÇA ÇORBASI
Malzemeler
2 adet tavuk baget
6 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sponsorlu Bağlantılar
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane





Hazırlanışı
Bagetleri tencereye alıp üzerine 6 su bardağı sıcak su ekleyin.
Tuzu atın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp bagetler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen bagetleri sudan çıkarıp etini didikleyin ve ayrı bir kaseye alın.
Ayrı bir tencereye zeytinyağı ve unu koyun. Orta harlı ateşte, unun rengi dönene kadar karıştırın.
Ilıyan tavuk suyunu döküp hızlıca karıştırın ki, un topak topak olmasın. Eğer herşeye rağmen un topaklaştıysa el blenderıyla topakları açabilirsiniz.
Didiklenmiş tavuk etlerini çorbaya ekleyin. Tuzunu kontrol edin.
Küçük bir tavaya tereyağını koyup kızartın. Kırmızı biber ve naneyi ekleyip ocaktan alın.
Çorbayı hemen yiyecekseniz sarımsakları ezip sirkeyle beraber çorbaya karıştırın. Ertesi güne kalacaksa sarımsak ve sirkeyi çorbanın yanında ikram edin.
Afiyet şifa olsun.cahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments