Yandım Çavuş Ayranı (Acılı Borani) - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Mayıs 2019 Pazartesi

Yandım Çavuş Ayranı (Acılı Borani)

Sponsorlu Bağlantılar
Yandım Çavuş Ayranı (ACILI SEMİZOTU BORANİSİ)
Malzemeler
1 bağ semizotu
En az 4-5 adet acı süs biberi
3 su bardağı yoğurt
Yeteri kadar su
Sponsorlu Bağlantılar
Tuz
Acılı Borani Nasıl Yapılır?





Semiz otunu yıkayıp ince ince doğrayın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın. Altını kapatıp soğumaya bırakın. (Suyunu süzmüyoruz çünkü bütün vitamini suyunda)
Soğuyan semizotuna ince ince kıyılmış acı biberleri ekleyin.
Yoğurdu, tuzu ve yeteri kadar suyu ilave edip cacık kıvamına gelene kadar karıştırın.
Borani bir gün beklerse, acısı daha belirgin hale gelir.
Acılı borani, hafif ekşi yoğurtla daha lezzetli olur.
Afiyet şifa olsuncahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments