Çağla Turşusu - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Haziran 2019 Cumartesi

Çağla Turşusu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ÇAĞLA TURŞUSU 
Malzemeler (1 kg.lık konserve kavanozu için)
600 gr. Çağla salatalık
1 su bardağı sirke
2 tepeli tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Aldığı kadar kaynar sıcak su
HAZIRLANIŞI 






Çağalaları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak şekilde kesin.
Kavanoza yerleştirin. aralarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
Üzerine tuz şeker ve sirkeyi ekleyin.
Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun. Sıfır kapakla sıkıca kapatın. 
Kavanozu ters çevirip 2 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin. Sirke asitinin etkisiyle sanırım, turşu çok çabuk vakumlanıyor. 
Güneş görmeyen ortamda muhafaza edin. 10 gün sonra turşuyu açabilirsiniz. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta muhafaza edin.cahide_sultan'a tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments