TAZE YAPRAK SARMASI(ZEYTİNYAĞLI)
👉İç Malzemeler :
3 su bardağı pirinç
4 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 adet büyük boy soğan,
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Limon suyu
Zeytinyağı(Yarım çay bardağından biraz fazla)
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, kimyon, pul biber, kuru nane
👉Asma yaprağı
👉Sebzeler küçük küçük doğranır, bütün malzemeler harmanlanır. Kaynar suya atılarak, soldurulan yaprakların içerisine iç harç konularak sarılır. Uzun iplerle 12-13 'lü gruplar halinde çok sıkı olmayacak şekilde sarılır, tencereye yerleştirilen sarmaların üzerini hafif geçecek kadar su eklenir ve kısık ateşte bir saat kadar pişirilir.
Pişmeye yakın; bir tavada, ezilen sarımsak ile sıvıyağ hafif kızdırılır, salça ile biraz kavrulur, kurunane eklenir, biraz da pişmekte olan sarmanın suyundan eklenerek pişen sarmaların üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️ 'na tesekkurler.
👉İç Malzemeler :
3 su bardağı pirinç
4 adet orta boy domates
1 adet yeşil biber
1 adet büyük boy soğan,
Sponsorlu Bağlantılar
3 diş sarımsakYarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
Limon suyu
Zeytinyağı(Yarım çay bardağından biraz fazla)
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, kimyon, pul biber, kuru nane
👉Asma yaprağı
👉Sebzeler küçük küçük doğranır, bütün malzemeler harmanlanır. Kaynar suya atılarak, soldurulan yaprakların içerisine iç harç konularak sarılır. Uzun iplerle 12-13 'lü gruplar halinde çok sıkı olmayacak şekilde sarılır, tencereye yerleştirilen sarmaların üzerini hafif geçecek kadar su eklenir ve kısık ateşte bir saat kadar pişirilir.
Pişmeye yakın; bir tavada, ezilen sarımsak ile sıvıyağ hafif kızdırılır, salça ile biraz kavrulur, kurunane eklenir, biraz da pişmekte olan sarmanın suyundan eklenerek pişen sarmaların üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️ 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments