Cevizli Ay Baklavası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Haziran 2019 Salı

Cevizli Ay Baklavası

Sponsorlu Bağlantılar
CEVİZLİ AY BAKLAVA👈
MALZEMELER : 
2 yumurta 
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı sirke ( Elma kullandım ) 
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı yoğurt 
1 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı limon suyu 
Yarım çay kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 
Açmak için bolca nişasta 
ŞERBETİ İÇİN : 
4 su bardağı toz şeker 
4 su bardağı su 
1 yemek kaşığı limon suyu 
İÇ MALZEMESİ : 
Kıyılmış ceviz 
ÜZERİ İÇİN :
200 gram tereyağ 
1 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI : 






Şerbet malzemeleri tencere içerisinde karıştırılarak 20 dakika kaynatılır soğumaya bırakılır. 
Hamuru için bir kap içerisinde eritilmiş tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt,iyice karıştırılır. Sirke, limon suyu, kabartma tozu, tuz un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamda hamur yoğrulur.
4 eşit bezeye ayrılır. 
Her bir beze merdaneyle nişasta serpilerek tepsi büyüklüğünde açılır . Üzerine bol nişasta dökülürek zarf şeklinde kapatılırken her tarafına tekrar nişasta serpilir.
Tüm bezeler hazırlanır.Üzeri temiz bir bezle kapatılarak 30 dakika dinlendirilir. 
Her bir beze nişastayla tepsi büyüklüğünde Uzunlamasına açılır. Kıyılmış ceviz serpilir kenarlarından 3'er santim 3 kez katlanır. Ortadan kesilerek diğer tarafta aynı şekilde katlanır . Rulo haline getirilir. Her bir rulo bardakla kesilerek tepsiye dizilir.Diğer bezelerde hazırlanır. Üzerine eritilmiş köpüğü alınmış tereyağ, sıvıyağ karışımı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak pişirilir. Tatlı iyice soğuduktan sonra soğuk şerbeti dökülür . Dinlendikçe şerbetini çeken ağızda eriyen yapımı kolay baklavamız hazır 👌 
AFİYETLER OLSUN nurhayatinmutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments