KREP BÖREK 👈
MALZEMELER:
2 su bardağı süt
2 yumurta
7 yemek kaşığı un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tava altını yağlamak için çok az sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ:
Dilimlenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle krep malzemeleri bir kapta pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır.Krep tavası ilk seferde yağlanır,tava ısınınca bir kepçe krep hamurundan yayarak dökülür.Arkalı, önlü pişirilir.Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.Pişen kreplerin orta kısmına dilimlenmiş kaşar peynir konur, karşılıklı kenarlarını birbirlerinin üzerine kapatarak kare şeklinde hazırlanır.Krep pisirdiğimiz tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklenir.Hazırlanan krep börekler her iki tarafıda kızartılır.Sıcak olarak servis edilir.Nefis börekler hazır 😋👌
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN 'na tesekkurler.
MALZEMELER:
2 su bardağı süt
2 yumurta
7 yemek kaşığı un
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kabartma tozu
Tava altını yağlamak için çok az sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ:
Dilimlenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle krep malzemeleri bir kapta pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır.Krep tavası ilk seferde yağlanır,tava ısınınca bir kepçe krep hamurundan yayarak dökülür.Arkalı, önlü pişirilir.Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlem uygulanır.Pişen kreplerin orta kısmına dilimlenmiş kaşar peynir konur, karşılıklı kenarlarını birbirlerinin üzerine kapatarak kare şeklinde hazırlanır.Krep pisirdiğimiz tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklenir.Hazırlanan krep börekler her iki tarafıda kızartılır.Sıcak olarak servis edilir.Nefis börekler hazır 😋👌
DENEYECEKLERE ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments