Ev Yapımı Reyhan Şerbeti Tarifi
Bu yazımızda sizlere Oktay Akılda’nın tanımı ile Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır ve Verimleri nelerdir anlatmaya çalışacağım.
Bilgi Hekimi – Özellikle yaz aylarında ferahlatacak buz gibi meşrubatların arayışına giriyoruz. Hem ferahlatsın hem de bir çok bereketi olsun diyorsanız bu tasvir bütün size göre olacaktır. Reyhan şerbeti olağanüstü lezzetli olmasının yanı sıra bereketleri de saymakla bitmiyor. Reyhan şerbeti yararlarına gelmeden evvel işte size reyhan şerbetinin Oktay Akılda anlatımı ile tanımını vereyim;
Oktay Akılda Reyhan Şerbeti İmali için Gereken Malzemeler:
1 demet reyhan özellikle koyu mor olanları seçim edelim
10-12 tatlı kaşığı şeker şekeri kendi damak zkonutkinize göre de ayarlayabilirsiniz
3-4 adet karanfil
1 tane çubuk tarçın
2 litre su
1 limon
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır:
Hazırlanışı: Öncelikle 1 demet reyhanı hoşça yıkayalım.
Bir tencereye koyalım ve üzerine 2 litre suyumuzu ilave edelim.
Ardından limon tuzunu şekeri kabuk tarçını ve karanfili ilave edelim.
1 adet limonu ince dilimler yaparak içine ilave edelim. Ve tencerenin kapağını kapatarak azıcık dinlenmeye bırakalım.
Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra süzerek sürahiye koyalım. Ardından buz dolabına soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra buz ilave ederek Reyhan Şerbetini servis yapabilirsiniz.
Reyhanın Verimleri Nelerdir?
Öksürük kesici tesiri vardır.
Hazımsızlığı ve bağırsak gazlarını gidermede yardımcıdır.
Baş dönmesini giderici tesiri vardır.
Ağız yaralarını rehabilitasyon etmektedir.
Saç dökülmesini önler.
Anne sütünü artırıcı tesiri vardır.
Mide bulantısı ve kusma giderici tesiri vardır.
Bağırsak sancılarını giderir.
İshal kesici tesiri vardır.
Sinir ve agresifliğe iyi gelir.
Bunların yanı sıra salatalara yemeklere ilave edilerek hoş bir tat verir ayrıca reyhan nebatı bir çok koku yapımında da kullanılan çok emelli ve çok bereketli bir nebattır. Şerbeti dışında demlenerek balla karıştırılıp da harcanması önerilmektedir.
Kaynak:drsaglik.net
Bu yazımızda sizlere Oktay Akılda’nın tanımı ile Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır ve Verimleri nelerdir anlatmaya çalışacağım.
Bilgi Hekimi – Özellikle yaz aylarında ferahlatacak buz gibi meşrubatların arayışına giriyoruz. Hem ferahlatsın hem de bir çok bereketi olsun diyorsanız bu tasvir bütün size göre olacaktır. Reyhan şerbeti olağanüstü lezzetli olmasının yanı sıra bereketleri de saymakla bitmiyor. Reyhan şerbeti yararlarına gelmeden evvel işte size reyhan şerbetinin Oktay Akılda anlatımı ile tanımını vereyim;
Oktay Akılda Reyhan Şerbeti İmali için Gereken Malzemeler:
1 demet reyhan özellikle koyu mor olanları seçim edelim
10-12 tatlı kaşığı şeker şekeri kendi damak zkonutkinize göre de ayarlayabilirsiniz
Sponsorlu Bağlantılar
1 buçuk çay kaşığı limon tuzu3-4 adet karanfil
1 tane çubuk tarçın
2 litre su
1 limon
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır:
Hazırlanışı: Öncelikle 1 demet reyhanı hoşça yıkayalım.
Bir tencereye koyalım ve üzerine 2 litre suyumuzu ilave edelim.
Ardından limon tuzunu şekeri kabuk tarçını ve karanfili ilave edelim.
1 adet limonu ince dilimler yaparak içine ilave edelim. Ve tencerenin kapağını kapatarak azıcık dinlenmeye bırakalım.
Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra süzerek sürahiye koyalım. Ardından buz dolabına soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra buz ilave ederek Reyhan Şerbetini servis yapabilirsiniz.
Reyhanın Verimleri Nelerdir?
Öksürük kesici tesiri vardır.
Hazımsızlığı ve bağırsak gazlarını gidermede yardımcıdır.
Baş dönmesini giderici tesiri vardır.
Ağız yaralarını rehabilitasyon etmektedir.
Saç dökülmesini önler.
Anne sütünü artırıcı tesiri vardır.
Mide bulantısı ve kusma giderici tesiri vardır.
Bağırsak sancılarını giderir.
İshal kesici tesiri vardır.
Sinir ve agresifliğe iyi gelir.
Bunların yanı sıra salatalara yemeklere ilave edilerek hoş bir tat verir ayrıca reyhan nebatı bir çok koku yapımında da kullanılan çok emelli ve çok bereketli bir nebattır. Şerbeti dışında demlenerek balla karıştırılıp da harcanması önerilmektedir.
Kaynak:drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments