FINDIKLI KADAYIF TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Haziran 2019 Pazartesi

FINDIKLI KADAYIF TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
FINDIKLI KADAYIF TATLISI
MALZEMELERİ
500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı eritilmiş 
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı çekilmiş fındık 
Sponsorlu Bağlantılar
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu 
YAPILIŞI
Kadayıfı elimizle biraz didikleyelim iyice tel tel ayıralım ve üzerine tereyağı ve sıvıyağı ilave edip yağı kadayıflara iyice yedirelim






Hazırladığımız kadayıfların yarısını tepsiye yayalım iyice bastırarak düzeltelim ve üzerine çekilmiş fındığı serpiştirelim
Üzerine kalan kadayıfı yayalım ve elimizle iyice bastıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim yaklaşık bir saat kadar iyice kızarsınki hamurlaşma olmasın.
Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım kaynayınca limon ekleyip altını kısalım 20 dakika daha kaynatalım.
PişenTatlıyı fırından alalım sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökelim
Kadayıf tatlımızı soğuyunca dilimleyip servis yapabiliriz .
Afiyet olsun 61tulaydansunumlar11'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments