FINDIKLI KADAYIF TATLISI
MALZEMELERİ
500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı eritilmiş
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı çekilmiş fındık
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Kadayıfı elimizle biraz didikleyelim iyice tel tel ayıralım ve üzerine tereyağı ve sıvıyağı ilave edip yağı kadayıflara iyice yedirelim
Hazırladığımız kadayıfların yarısını tepsiye yayalım iyice bastırarak düzeltelim ve üzerine çekilmiş fındığı serpiştirelim
Üzerine kalan kadayıfı yayalım ve elimizle iyice bastıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim yaklaşık bir saat kadar iyice kızarsınki hamurlaşma olmasın.
Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım kaynayınca limon ekleyip altını kısalım 20 dakika daha kaynatalım.
PişenTatlıyı fırından alalım sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökelim
Kadayıf tatlımızı soğuyunca dilimleyip servis yapabiliriz .
Afiyet olsun 'e tesekkurler.
MALZEMELERİ
500 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı eritilmiş
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı çekilmiş fındık
Sponsorlu Bağlantılar
ŞERBETİ İÇİN4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Kadayıfı elimizle biraz didikleyelim iyice tel tel ayıralım ve üzerine tereyağı ve sıvıyağı ilave edip yağı kadayıflara iyice yedirelim
Hazırladığımız kadayıfların yarısını tepsiye yayalım iyice bastırarak düzeltelim ve üzerine çekilmiş fındığı serpiştirelim
Üzerine kalan kadayıfı yayalım ve elimizle iyice bastıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim yaklaşık bir saat kadar iyice kızarsınki hamurlaşma olmasın.
Şerbet için su ve şekeri tencereye alalım ocakta şeker eriyene kadar karıştıralım kaynayınca limon ekleyip altını kısalım 20 dakika daha kaynatalım.
PişenTatlıyı fırından alalım sıcak tatlıya sıcak şerbeti dökelim
Kadayıf tatlımızı soğuyunca dilimleyip servis yapabiliriz .
Afiyet olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments