Kete - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Haziran 2019 Salı

Kete

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KETE
malzemeler
1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı su 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 kücük paket kuru maya (2 yemek kaşığı)
Yeterince un 
Yogurma kabına un hariç bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz,unu azar azar ilave edip yoguruyoruz(,kulak memesi kıvamında ,poaça hamuru gibi)
Hamur dinlenirken içini hazırlayalım
İç harcı için
1 dolu yemek kasiğı tereyağ(50 gr)
1 su bardağı un





Ocağa yağı alıp eriyince unu ekleyip kisık ateşte unun rengi hafif dönene kadar kavurup ocaktan alıyoruz.
Hamurun aralarına sürmek için 150 gr kadar oda ısısında yumusamiş tereyağ (ben vita margarin kullandım)
Üzerine sürmekiçin 
2 yumurta sarısı
Mayalanan hamurumuzu 16 bezeye ayırıyoruz,ilk bezemizi yemek tabağı kadar açıp tereyağ sürüp resimlerdeki gibi katlıyoruz,tekrar unlayip acıyoruz,tekrar aynı şekilde katlıyoruz,üçüncü kez aynı hamuru acıp 1 tatli kasıgı harçtan koyup katlayıp arasini yağlayarak kattlayıp tepsiye koyuyoruz,her bezeyi aynı şekilde hazırlayıp tepsiye diziyoruz,uzerine yumurta sarisı surüp çatalla çizik atıyoruz ve kalan iç harçtan serpip,önceden ısıtılmış 175 derecelik firında pişiriyoruz.
Yapacaklara kolay gelsin canlar afiyetle merallin_mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments