Sponsorlu Bağlantılar
NİŞASTALI EL AÇMASI TADINDA BÖREK
Malzemeler
5 adet yufka (günlük yufka)
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
İçi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Tepsiyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
Çörek otu
Yapılışı
İlk olarak bir kaba su, sıvı yağ, nişasta ve un konulur ve çırpılır.
Diğer yandan yufkalar ortadan ikiye kesilir ve hazırlanan harç yufkanın her yerine değecek şekilde sürülür.
Geniş olan kısma maydanozlu peynirden konulur ve sarılır gül böreği şekli verilir.
Yağlanmış tepsiye konulur.
Üzerine tereyağı sürülür.
Çörek otu serpilir
Hazırlanan börek önceden ısıtılmış fırında 180 C'de yaklaşık 30 dk kızarana dek pişirilir.
SICAK SICAK YENİR 😋😃
AFİYET OLSUN 👌👌 'e tesekkurler.
Malzemeler
5 adet yufka (günlük yufka)
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
İçi için
Beyaz peynir
Maydanoz
Tepsiyi yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
Çörek otu
Yapılışı
İlk olarak bir kaba su, sıvı yağ, nişasta ve un konulur ve çırpılır.
Diğer yandan yufkalar ortadan ikiye kesilir ve hazırlanan harç yufkanın her yerine değecek şekilde sürülür.
Geniş olan kısma maydanozlu peynirden konulur ve sarılır gül böreği şekli verilir.
Yağlanmış tepsiye konulur.
Üzerine tereyağı sürülür.
Çörek otu serpilir
Hazırlanan börek önceden ısıtılmış fırında 180 C'de yaklaşık 30 dk kızarana dek pişirilir.
SICAK SICAK YENİR 😋😃
AFİYET OLSUN 👌👌 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments