Sponsorlu Bağlantılar
Tam Kıvamında Şekerpare
🎀 250 gram oda ısısında tereyağı 🎀 yarım su bardağı şeker
🎀 yarım su bardağı irmik 🎀 2 tane yumurta 🎀 1 paket kabartma tozu 🎀 1 paket vanilya 🎀 alabildiği kadar un
Şerbeti için 🎀 3 su bardağı şeker 🎀 4 su bardağı su
🎀 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı 💁🏼♀️ Öncelikle şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya çıkınca bir tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip 20 dakika daha kaynatın. Hafif yoğun kıvamlı ve soğuk bir şerbet olucak.
Hamuru için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapın. Orta kısımlarına fındık, ceviz , tuzsuz fıstık ekleyin. Hangisini tercih ederseniz. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletip buzdolabında soğutun. Bir gün bekleyince şerbetli tatlılar daha lezzetli oluyor buda püf noktası. Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
🎀 250 gram oda ısısında tereyağı 🎀 yarım su bardağı şeker
🎀 yarım su bardağı irmik 🎀 2 tane yumurta 🎀 1 paket kabartma tozu 🎀 1 paket vanilya 🎀 alabildiği kadar un
Şerbeti için 🎀 3 su bardağı şeker 🎀 4 su bardağı su
🎀 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı 💁🏼♀️ Öncelikle şerbeti için su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya çıkınca bir tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip 20 dakika daha kaynatın. Hafif yoğun kıvamlı ve soğuk bir şerbet olucak.
Hamuru için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapın. Orta kısımlarına fındık, ceviz , tuzsuz fıstık ekleyin. Hangisini tercih ederseniz. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti çekinceye kadar bekletip buzdolabında soğutun. Bir gün bekleyince şerbetli tatlılar daha lezzetli oluyor buda püf noktası. Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments