Sponsorlu Bağlantılar
Vişneli Cheesecake 🍒🍒🍒🍒🍒🍒
Tabanı için
🍒 2 paket burçak bisküvi
🍒 1 su bardağı fındık .🍒125 gram eritilmiş tereyağı
Üst kısım için
🍒 600 gram labne peynir
🍒 6 yemek kaşığı şeker
🍒 3 yemek kaşığı nişasta
🍒 1 paket çiğ krema
.🍒 3 tane yumurta
🍒 1 paket vanilya
Yapılışı 🍒🍒🍒
alt taban için bisküvi ve fındıkları robottan geçirin. Eritilmiş tereyağını bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. 24 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Kalıbın dış kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. Bu işlemi kekin dış kısmının beyaz kalması için yapıyoruz. Bisküvili karışımı kalıba döküp her yerine eşit bir şekilde yayın. Bir bardak yardımıyla sıkılaşması için iyice bastırın. Kalıbı buzluğa kaldırın. Yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Şekerin yarısını yumurta aklarına , yarısını ise yumurta sarılarının üzerine dökün. Mikserle önce yumurta aklarını köpük köpük oluncaya kadar çırpın bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarını da aynı şekilde mikserle çırpın. Sırayla suyu süzdürülmüş labne peynirini , çiğ kremayı ve elenmiş nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Yumurta beyazlarını bir kaç seferde diğer karışıma spatula yardımıyla yedirin. Bu aşamada yumurta beyazlarını söndürmemeye dikkat edin. Hazırlanan hamuru buzluktan çıkardığınız kalıba dökün. Bir kaç defa tezgaha vurun. Fırının en alt kısmına borcamla su koyun. Bu işlem kekin çatlamaması için. Önceden ısıtılmış 160 derece fansız fırında 50-55 dakika arası pişirin. Fırından fırına farklılık gösterebilir. Kenarları sabit ortası hafif sallanıyorsa ve üst kısmı hafif kızarmışsa olmuş demektir. Pişen keki fırından hemen çıkarmayın. Fırının kapağını hafif aralayarak ılınıncaya kadar fırında bekletin. Sonra tezgahın üzerine koyup oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin. Üzerine vişne sosunu döküp bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun 'ya tesekkurler.
Tabanı için
🍒 2 paket burçak bisküvi
🍒 1 su bardağı fındık .🍒125 gram eritilmiş tereyağı
Üst kısım için
🍒 600 gram labne peynir
🍒 6 yemek kaşığı şeker
🍒 3 yemek kaşığı nişasta
🍒 1 paket çiğ krema
.🍒 3 tane yumurta
🍒 1 paket vanilya
Yapılışı 🍒🍒🍒
alt taban için bisküvi ve fındıkları robottan geçirin. Eritilmiş tereyağını bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın. 24 santimlik çember kalıbın altına yağlı kağıt serin. Kalıbın dış kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. Bu işlemi kekin dış kısmının beyaz kalması için yapıyoruz. Bisküvili karışımı kalıba döküp her yerine eşit bir şekilde yayın. Bir bardak yardımıyla sıkılaşması için iyice bastırın. Kalıbı buzluğa kaldırın. Yumurtanın beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Şekerin yarısını yumurta aklarına , yarısını ise yumurta sarılarının üzerine dökün. Mikserle önce yumurta aklarını köpük köpük oluncaya kadar çırpın bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarını da aynı şekilde mikserle çırpın. Sırayla suyu süzdürülmüş labne peynirini , çiğ kremayı ve elenmiş nişastayı ekleyip iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Yumurta beyazlarını bir kaç seferde diğer karışıma spatula yardımıyla yedirin. Bu aşamada yumurta beyazlarını söndürmemeye dikkat edin. Hazırlanan hamuru buzluktan çıkardığınız kalıba dökün. Bir kaç defa tezgaha vurun. Fırının en alt kısmına borcamla su koyun. Bu işlem kekin çatlamaması için. Önceden ısıtılmış 160 derece fansız fırında 50-55 dakika arası pişirin. Fırından fırına farklılık gösterebilir. Kenarları sabit ortası hafif sallanıyorsa ve üst kısmı hafif kızarmışsa olmuş demektir. Pişen keki fırından hemen çıkarmayın. Fırının kapağını hafif aralayarak ılınıncaya kadar fırında bekletin. Sonra tezgahın üzerine koyup oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin. Üzerine vişne sosunu döküp bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments