Sponsorlu Bağlantılar
UN KURABİYESİ ( şekli sabit kalan 👌🏻)
1 paket margarin veya tereyağı 250 gr
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
5 yk. Pudra şekeri
1 buçuk su bardağı nişasta ( buğday nişastası)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeterince un ( yumuşak bir kıvam olsun)
Hazırlanışı
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak güzelce karıştırın. Unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Dilediğiniz modelde kurabiyelerinizi hazırlayarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembemsi olacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra ister çikolata ile süsleyip ister pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Not: pişip soğuduktan sonra saklama kutularına koyup ağzını sıkıca kapatıp buzlukta aylarca saklayabilirsiniz 'ya tesekkurler.
1 paket margarin veya tereyağı 250 gr
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
5 yk. Pudra şekeri
1 buçuk su bardağı nişasta ( buğday nişastası)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yeterince un ( yumuşak bir kıvam olsun)
Hazırlanışı
Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak güzelce karıştırın. Unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Dilediğiniz modelde kurabiyelerinizi hazırlayarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembemsi olacak şekilde pişirin. Soğuduktan sonra ister çikolata ile süsleyip ister pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Not: pişip soğuduktan sonra saklama kutularına koyup ağzını sıkıca kapatıp buzlukta aylarca saklayabilirsiniz 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments