Asma Yaprağı Salamurası
KIŞLIK ASMA YAPRAĞI NASIL HAZIRLANIR?
Yaprakları yıkamadan üst üste gelecek şekilde demet yapın. Damarlı kısımları size doğru bakacak ve her yaprağı bir öncekinin sapına takar gibi yerleştirin. Sakın saplarını koparmayın!
Yaklaşık 15-20 yaprak bir demet için yeterli olur.
Yaprak demetlerini plastik olmayan bir kaba, üst üste yerleştirin ve üzerine bir avuç kadar kaya tuzu atıp, üstünü kapatacak kadar da sıcak su dökün. Su kaynar olmayacak ama oldukça sıcak olacak.
2-3 saat kadar bekleyip sararan yaprakları demet demet sudan çıkarıp hafifçe suyunu sıktırın.
Yaprağın büyüklüğüne göre 2 veya üçe katlayın.
Bu şekilde hazırladığınız bütün demetleri cam bir kavanoza sıkıca yerleştirin. (Bu kısmı annem o kadar güzel yapar ki, içinde hiç hava boşluğu kalmaz..:))
Demetleri basarken aralarına mutlaka azar azar tuz serpiştirin.
Kavanoz dolduktan sonra üzerine bol tuzlu su hazırlayıp dökün.
Üzerinde açık yer kalmamasına dikkat edin.
Temiz bir buzdolabı poşetini ikiye katlayıp yaprakların üstüne kapatın.
Bulabilirseniz temiz bir taş veya esnek bir çubukla bastırarak, yaprakların havaya kalkmasını engelleyin.
Ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edin.
Cahide’nin notları:
Yaprak alırken çok küçük, damarlarının çok kalın olmamasına ve yırtıklarının çok büyük olmamasına dikkat edin.Buna delikli yaprak denir. Bu tür yapraklar sarma için uygun değildir
Eğer yaşadığınız yer çok sıcaksa yaprağınızı buzdolabında saklayın.
Kullanmaya başladıktan sonra suyu azaldıkça tuzlu su hazırlayıp yaprakların açıkta kalmasını engelleyin.
Ben yaprakların kilosunu marketten 3 tl. ye aldım. Nasıl pahalı mı? cahidesultan.net'e tesekkurler.
KIŞLIK ASMA YAPRAĞI NASIL HAZIRLANIR?
Yaprakları yıkamadan üst üste gelecek şekilde demet yapın. Damarlı kısımları size doğru bakacak ve her yaprağı bir öncekinin sapına takar gibi yerleştirin. Sakın saplarını koparmayın!
Yaklaşık 15-20 yaprak bir demet için yeterli olur.
Yaprak demetlerini plastik olmayan bir kaba, üst üste yerleştirin ve üzerine bir avuç kadar kaya tuzu atıp, üstünü kapatacak kadar da sıcak su dökün. Su kaynar olmayacak ama oldukça sıcak olacak.
2-3 saat kadar bekleyip sararan yaprakları demet demet sudan çıkarıp hafifçe suyunu sıktırın.
Sponsorlu Bağlantılar
Tam saplarının olduğu kısma göz kararı 1.5 yemek kaşığı kadar kaya tuzu serpin.Yaprağın büyüklüğüne göre 2 veya üçe katlayın.
Bu şekilde hazırladığınız bütün demetleri cam bir kavanoza sıkıca yerleştirin. (Bu kısmı annem o kadar güzel yapar ki, içinde hiç hava boşluğu kalmaz..:))
Demetleri basarken aralarına mutlaka azar azar tuz serpiştirin.
Kavanoz dolduktan sonra üzerine bol tuzlu su hazırlayıp dökün.
Üzerinde açık yer kalmamasına dikkat edin.
Temiz bir buzdolabı poşetini ikiye katlayıp yaprakların üstüne kapatın.
Bulabilirseniz temiz bir taş veya esnek bir çubukla bastırarak, yaprakların havaya kalkmasını engelleyin.
Ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edin.
Cahide’nin notları:
Yaprak alırken çok küçük, damarlarının çok kalın olmamasına ve yırtıklarının çok büyük olmamasına dikkat edin.Buna delikli yaprak denir. Bu tür yapraklar sarma için uygun değildir
Eğer yaşadığınız yer çok sıcaksa yaprağınızı buzdolabında saklayın.
Kullanmaya başladıktan sonra suyu azaldıkça tuzlu su hazırlayıp yaprakların açıkta kalmasını engelleyin.
Ben yaprakların kilosunu marketten 3 tl. ye aldım. Nasıl pahalı mı? cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments