Katı Yağsız Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Katı Yağsız Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Katı Yağsız Kurabiye
Malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyag 
1su bardağından bir parmak nişasta
1 su bardağı ndan bir parmak eksik toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 pk vanilin
2 bucuk 3 su bardağı arası un(kontrollü ekleyin un miktarı değişkenlik gösterebilir 👍)
⭕Üzeri için :
1 pk sütlü çikolata(80 gr) 
Çeyrek çay bardağı damla çikolata
⭕Hazırlanışı :Öncelikle yumurta ve toz şekeri güzelce çırpıcı ile çırpalım.
Daha sonra diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur yoguralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlalayalım.
Limon sıkacağının kapagının iç kısmına strec yerleştirelim.
Yuvarlamış oldugumuz hamurları orta çukur kısma elimizle hafif bastırıp şeklin çıkmasını saglayalım.Tam orta kısmına limon sıkacağının ucu ile çukur oluşturalım. 
Daha sonra dikkatli bir şekilde çıkarıp yaglı kağıt serili tepsiye dizelim onceden ısıtılmış 175 derecedelik fırında altı hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
Kurabiyeler Soguduktan sonra benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolatayı çay kaşığı ile çukur yerlere bir çay kaşığı koyalım.
Kurabiyeler donduktan sonra servise hazır afiyet olsun 🤗🌺hilalin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments