Sponsorlu Bağlantılar
Acı Biber Turşusu
,Malzemeler
Yarim kilo kadar Aci biber(top biberi, süs biberi, cin biberi vs...)
1 su bardağı sirke(üzüm yada elma sirkesi farketmez)
1 yemek kaşığı iri tuz
1 tatli kaşığı şeker
5-6 diş sarimsak
Kavanozun uzerini tamamlayacak kadar sıcak su
🔥Hazırlanışı
Öncelikle biberlerimizi yikayip saplarını ayıklıyoruz ayiklamayadabilirsiniz isteğinize bagli.
Sarımsaklarıda soyup iki uc parcaya kesip hazır ediyoruz.Bi taraftanda sicak suyumuzu kaynatıyoruz.
Kavanozumuzu aralarina sarımsak koyarak biberle dolduruyoruz.Uzerine tuzunu şekerini ve sirkesini ilave ediyoruz.En son kaynar suyu kabanozumuz dolana kadar ilave ediyoruz ağzını hic kullanılmamış bir kapakla sıkıca kapatıp ters ceviriyoruz vakkumlama olmadi icin bir gun bu sekilde bekletiyoruz daha sonra serin bir ortamda muhafaza ediyoruz.
Afiyet olsun 👌 'na tesekkurler.
,Malzemeler
Yarim kilo kadar Aci biber(top biberi, süs biberi, cin biberi vs...)
1 su bardağı sirke(üzüm yada elma sirkesi farketmez)
1 yemek kaşığı iri tuz
1 tatli kaşığı şeker
5-6 diş sarimsak
Kavanozun uzerini tamamlayacak kadar sıcak su
🔥Hazırlanışı
Öncelikle biberlerimizi yikayip saplarını ayıklıyoruz ayiklamayadabilirsiniz isteğinize bagli.
Sarımsaklarıda soyup iki uc parcaya kesip hazır ediyoruz.Bi taraftanda sicak suyumuzu kaynatıyoruz.
Kavanozumuzu aralarina sarımsak koyarak biberle dolduruyoruz.Uzerine tuzunu şekerini ve sirkesini ilave ediyoruz.En son kaynar suyu kabanozumuz dolana kadar ilave ediyoruz ağzını hic kullanılmamış bir kapakla sıkıca kapatıp ters ceviriyoruz vakkumlama olmadi icin bir gun bu sekilde bekletiyoruz daha sonra serin bir ortamda muhafaza ediyoruz.
Afiyet olsun 👌 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments