Konserve Kaysı Nektarı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

16 Temmuz 2019 Salı

Konserve Kaysı Nektarı

Sponsorlu Bağlantılar


KONSERVE KAYISI NEKTARI 🍑🍑
Malzemeler
2 kase çekirdekleri çıkarılmış kayısı
4 kase su
Sponsorlu Bağlantılar
Yarım kase şeker (Hepsi aynı kase ile)
Kilo hesabı yapacaksanız ⤵
👉 Benim çekirdekleri çıkmış halde 2100 gr kayısım vardı. Ona 4 litre su koydum. 2 bardak kadar da şeker 🍑🍑 Şekeri kendi damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz 🔝 🌟 .
Hazırlanışı






Kayısılar tencereye alınır. Üzerine suyu da konulup orta ateşte yymuşayana kadar pişirilir. Sonra altı kapatılıp blenderle tamamen çekilir. Şeker eklenip 5 -10 dk daha kaynatılıp sıcak sıcak kavanozlara konulup sıkıca kapatılır ve ters çevrilip 1 gün bekletilir. Soğuduktan sonra kışlık serin karanlık kuru yerde veya dolapta muhafaza edebilirsiniz 👍 😘 Hemen içmek isterseniz tencerede soğutup sonra sürahiye koyup dolaba kaldırılır.  Yazın bol bol yapıp içebilirsiniz




😋 Bu şekilde 2-3 gün buzdolabında tazeliğini koruyacaktır. Bu ölçüler ile 5 büyük kavanoz kayısı nektarı çıktı 🍑🌿 Resimde birini küçüğe koydum kalanı soğutup kıvamına bakmak içinn 😉 Tastamam 1 kg lık 5 kavanoz çıkıyor 🍑🌿🍃🌼
AFİYET OLSUNneslinin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments