Sponsorlu Bağlantılar
Çiğ Domates Konservesi
Ben konserve konusunda tamamen eskiye dönüş yaptım arkadaşlar 🙂 Meğer tencerede, düdüklüde konserve yapmak daha kolaymış. Çiğden kavanozlara doldur, kaynat olsun bitsin. Gerçekten daha az zaman alıyor. Sırada çiğden yaptığım domates konservesi var. Anne usulü 😉
ÇİĞDEN DOMATES KONSERVESİ
Malzemeler
Domates (az sulu olanları tercih edin)
Her 1 lt. kavanoz için 1 çay kaşığı tuz
Çiğden domates konservesi nasıl yapılır?
Domatesleri yıkayıp, istediğiniz büyüklükte doğrayın. (Kabuklarını soyabilirsiniz. Ben soymuyorum)
Doğranan domatesleri kavanozlara doldurun. Elinizle hafifçe bastırın. Aralarda çok boşluk kalmasın.
Her kavanozun üzerine 1 çay kaşığı tuz atın.
Kapaklarını sıkıca kapatıp düdüklü tencereye düz olarak yerleştirin.
Tencereye, kavanozların üçte birini geçmeyecek kadar su koyun. Kapağını kapatın.
Kaynamaya başladıktan sonra düdüğünü indirmeden 30 dakika pişirin.
Düdüklü tencereden kavanozları alıp düz bir zemine ters çevirin.
Sıcaklığını uzun süre muhafaza etmesi için üzerlerini örtün.
Soğuyana kadar ters şekilde bırakın.
Daha sonra düz çevirip güneş almayan bir yerde muhafaza edin.
Afiyet şifa olsun.
NOTLAR: Eğer normal tencerede pişirmek isterseniz en az 50 dakika ağzı kapalı olarak pişirmeniz lazım. Bir de normal tencerede kavanozların üzerine çıkana kadar su ile doldurulmalı. Tencereden aldıktan sonra kapaklar dışa bombeli olabilir. Ters çevirdikten sonra tamamen içe çekiyor telaşlanmayın.cahidesultan.net'e tesekkurler.
Ben konserve konusunda tamamen eskiye dönüş yaptım arkadaşlar 🙂 Meğer tencerede, düdüklüde konserve yapmak daha kolaymış. Çiğden kavanozlara doldur, kaynat olsun bitsin. Gerçekten daha az zaman alıyor. Sırada çiğden yaptığım domates konservesi var. Anne usulü 😉
ÇİĞDEN DOMATES KONSERVESİ
Malzemeler
Domates (az sulu olanları tercih edin)
Her 1 lt. kavanoz için 1 çay kaşığı tuz
Çiğden domates konservesi nasıl yapılır?
Domatesleri yıkayıp, istediğiniz büyüklükte doğrayın. (Kabuklarını soyabilirsiniz. Ben soymuyorum)
Doğranan domatesleri kavanozlara doldurun. Elinizle hafifçe bastırın. Aralarda çok boşluk kalmasın.
Her kavanozun üzerine 1 çay kaşığı tuz atın.
Kapaklarını sıkıca kapatıp düdüklü tencereye düz olarak yerleştirin.
Tencereye, kavanozların üçte birini geçmeyecek kadar su koyun. Kapağını kapatın.
Kaynamaya başladıktan sonra düdüğünü indirmeden 30 dakika pişirin.
Düdüklü tencereden kavanozları alıp düz bir zemine ters çevirin.
Sıcaklığını uzun süre muhafaza etmesi için üzerlerini örtün.
Soğuyana kadar ters şekilde bırakın.
Daha sonra düz çevirip güneş almayan bir yerde muhafaza edin.
Afiyet şifa olsun.
NOTLAR: Eğer normal tencerede pişirmek isterseniz en az 50 dakika ağzı kapalı olarak pişirmeniz lazım. Bir de normal tencerede kavanozların üzerine çıkana kadar su ile doldurulmalı. Tencereden aldıktan sonra kapaklar dışa bombeli olabilir. Ters çevirdikten sonra tamamen içe çekiyor telaşlanmayın.cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments