Sponsorlu Bağlantılar
KOLAY BAMYA KONSERVESİ
Malzemeler
1 kg.bamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin.
Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
Bamyaları yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Az pişirirseniz ekşimesi kolaylaşır. Çiğ kalmaması lazım. Ayrıca limon sıkmanıza gerek yok. Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor. (Açıp pişirdiğinizde biraz limon sıkabilirsiniz)
Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın.
Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin.
Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın.
Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirin.Kavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin.
Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Bamya nasıl dondurulur?
Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz.https://cahidesultan.net'e tesekkurler.
Malzemeler
1 kg.bamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin.
Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin.
Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın.
Bamyaları yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Az pişirirseniz ekşimesi kolaylaşır. Çiğ kalmaması lazım. Ayrıca limon sıkmanıza gerek yok. Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor. (Açıp pişirdiğinizde biraz limon sıkabilirsiniz)
Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın.
Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin.
Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın.
Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirin.Kavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin.
Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Bamya nasıl dondurulur?
Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz.https://cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments