Sponsorlu Bağlantılar
Kütür Kütür Salatalık Turşusu
Malzemeler
1 kiloluk Sişe için ölçü Veriyorum;
Kornişon Salatalık
1 yemek kaşığı kaya tuzu(iri tuz)
1 çay kaşığı toz seker
3-4 tane limon tuzu
1 çay bardağı Elma sirkesi üzüm sirkesi de olur👍
Üzeri Dolana kadar kaynamış sıcak su
4-5 dis sarimsak
🌹Hazırlanışı
Öncelikle salatalıkları iyice 4-5 kez yıkıyoruz.Bu aşamada çaydanlığa içme suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Sarimsaklari ayıklayıp ister tum isterseniz dograyıp da koyabilirsiniz 👍
Salatalıklarin baş kısımlarını çok hafif bıçakla keselim daha sonra aralarına sarimsak ekleyerek kavanozlara sıkı bir şekilde dolduruyoruz.
Üzerlerine 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu, 3-4 tane limon tuzu koyuyoruz sonra Her bir litrelik kavanoza 1 çay bardagi sirke ekliyoruz.Uzerlerine kaynamakta olan sıcak su ile tamamlayıp ağzını yeni bir kapakla kapatıp ters çeviriyoruz.Sıcak suyun etkisiyle kapaklar tutuyo 👍
Ertesi gün düz bi şekilde direk güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edebilirsiniz🤗 . 'na tesekkurler.
.
Malzemeler
1 kiloluk Sişe için ölçü Veriyorum;
Kornişon Salatalık
1 yemek kaşığı kaya tuzu(iri tuz)
1 çay kaşığı toz seker
3-4 tane limon tuzu
1 çay bardağı Elma sirkesi üzüm sirkesi de olur👍
Üzeri Dolana kadar kaynamış sıcak su
4-5 dis sarimsak
🌹Hazırlanışı
Öncelikle salatalıkları iyice 4-5 kez yıkıyoruz.Bu aşamada çaydanlığa içme suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Sarimsaklari ayıklayıp ister tum isterseniz dograyıp da koyabilirsiniz 👍
Salatalıklarin baş kısımlarını çok hafif bıçakla keselim daha sonra aralarına sarimsak ekleyerek kavanozlara sıkı bir şekilde dolduruyoruz.
Üzerlerine 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu, 3-4 tane limon tuzu koyuyoruz sonra Her bir litrelik kavanoza 1 çay bardagi sirke ekliyoruz.Uzerlerine kaynamakta olan sıcak su ile tamamlayıp ağzını yeni bir kapakla kapatıp ters çeviriyoruz.Sıcak suyun etkisiyle kapaklar tutuyo 👍
Ertesi gün düz bi şekilde direk güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edebilirsiniz🤗 . 'na tesekkurler.
.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments