Midye Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Midye Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
MİDYE BÖREK♨️
5 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
İÇİ İÇİN;
4 adet orta boy patates
2 adet soğan
Biraz sıvıyağ
Karabiber, kimyon
Tuz







ÜZERİ İÇİN;
1 tane yumurta sarısı
Biraz sıvıyağ
HAZIRLANIŞI;
Patatesleri haşlayıp ezin.
Biraz yağda soğanı kavurun ve patatesleri ilave edip kısaca kavurun. Ocaktan alıp baharat ve tuzunu ekleyin.Sıvıyağ, un, sirke ve tuzu karıştırın.Tek bir yufkayı serelim. Üzerine hazırladığımız karışımdan sürelim ve 4 e bölelim. 4 tane üçgen olmuş oldu.Uç kısımdan kalın kısma doğru işaret parmağımızı koyarak büzdürelim. İki uç kısmıda aşağıya doğru çekelim. İki uç kısmın birleştiği yere iç harcını koyup dikkatlice oluşan şekli bozmadan saralım.Yağlı kağıt serili tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
AFİYET OLSUN..._bir.tutam.lezzet_'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments