ÇİKOLATALI EKLER TARİFİ♨️
HAMURU İÇİN;
100 gr. Tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
3 adet yumurta
KREMASI İÇİN;
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta (75 gr.)
7 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme kullanmayın)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
KREMA SOĞUDUKTAN SONRA İÇİNE;
1 paket kakaolu toz krem şanti + yarım su bardağı soğuk süt
2-3 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
ÜZERİ İÇİN;
160 gr. Beyaz çikolata
Toz antep fıstığı
KREMANIN HAZIRLANIŞI;
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi çırpın ve süzün.
Tekrar tencereye alıp ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın.
Streç film ile üzerini örtüp tamamen soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın.
Tamamen soğuyan kremayı çırpın, kahvaltılık çikolatayı ekleyip tekrar iyice çırpın ve en krem şanti ile buluşturup kısa süreli çırpmaya devam edin. Fazla çırparsanız kıvamı kaçacaktır. Kremamız hazır. Sıkma torbasına alabilirsiniz.
HAMURUNUN HAZIRLANIŞI;
Hamuru için tencereye yağı, suyu, şeker, tuz ve vanilini koyup hafif kaynatalım. Ocağı kısıp unu ekleyelim. Hızlıca karıştıralım. Hamur toplanınca devamlı karıştırarak 4 dk. kadar pişirelim.
Ocaktan alıp çırpma kabına aktaralım ve hızlıca çırparak elimizi yakmayacak kadar soğuduğundan emin olunca tek tek yumurtaları ekleyip çırpalım.Hazırlanan hamuru sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkalım. 160 derece ısıtılmış fırında hiç kapağını açmadan pişirelim. (Benim fırınımda 42 dk. Pişiyor. Pistikten sonrada 30 dk. Da fırında bekletiyorum)
Soğuyan eklerleri bıçak ile kesip içlerini krema ile dolduralım. Üzerini benmari usulü eritilen çikolataya batırıp, antep fıstığı serpelim. Buzdolabında dinlendirelim. AFİYET OLSUN.
HAMURU İÇİN;
100 gr. Tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çimdik tuz
Sponsorlu Bağlantılar
1 tatlı kaşığı şeker1 paket vanilya
3 adet yumurta
KREMASI İÇİN;
3 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta (75 gr.)
7 yemek kaşığı toz şeker (fazla tepeleme kullanmayın)
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tereyağ
KREMA SOĞUDUKTAN SONRA İÇİNE;
1 paket kakaolu toz krem şanti + yarım su bardağı soğuk süt
2-3 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
ÜZERİ İÇİN;
160 gr. Beyaz çikolata
Toz antep fıstığı
KREMANIN HAZIRLANIŞI;
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeyi çırpın ve süzün.
Tekrar tencereye alıp ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra tereyağ ve vanilin ekleyip karıştırın.
Streç film ile üzerini örtüp tamamen soğumaya bırakın.
Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın.
Tamamen soğuyan kremayı çırpın, kahvaltılık çikolatayı ekleyip tekrar iyice çırpın ve en krem şanti ile buluşturup kısa süreli çırpmaya devam edin. Fazla çırparsanız kıvamı kaçacaktır. Kremamız hazır. Sıkma torbasına alabilirsiniz.
HAMURUNUN HAZIRLANIŞI;
Hamuru için tencereye yağı, suyu, şeker, tuz ve vanilini koyup hafif kaynatalım. Ocağı kısıp unu ekleyelim. Hızlıca karıştıralım. Hamur toplanınca devamlı karıştırarak 4 dk. kadar pişirelim.
Ocaktan alıp çırpma kabına aktaralım ve hızlıca çırparak elimizi yakmayacak kadar soğuduğundan emin olunca tek tek yumurtaları ekleyip çırpalım.Hazırlanan hamuru sıkma torbası ile yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkalım. 160 derece ısıtılmış fırında hiç kapağını açmadan pişirelim. (Benim fırınımda 42 dk. Pişiyor. Pistikten sonrada 30 dk. Da fırında bekletiyorum)
Soğuyan eklerleri bıçak ile kesip içlerini krema ile dolduralım. Üzerini benmari usulü eritilen çikolataya batırıp, antep fıstığı serpelim. Buzdolabında dinlendirelim. AFİYET OLSUN.
'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments