Üzüm Yaprağı Sarması - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Ağustos 2019 Çarşamba

Üzüm Yaprağı Sarması

Sponsorlu Bağlantılar
Üzüm Yaprağı Sarması
Malzemeler
Yaklaşık 2 kilo salamura yaprak
3 buçuk su bardağı pirinç
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı salça
Sponsorlu Bağlantılar
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
7 türlü baharat
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yeteri kadar sıcak su ve tuz







🍃Hazırlanışı
Öncelikle pirinçlerimizi yıkayıp ılık suda yarım saat ıslatıyoruz, yapraklarınızı  güzelce yıkayıp süzdürüyoruz ,tenceremize soğanımızı  incecik doğrayıp sıvı yağ ile kavuruyoruz ,kavrulan soğanın üzerine salçamızı ilave ediyoruz ,biraz karıştırıp ıslanan pirinçimizi süzüp üzerine ilave ediyoruz, tuzunu ve baharatlalarını atıp karıştırıyoruz, en son içme kıydığımız maydanozları atıp altını kapatıyoruz. Yapraklarımızı masanın üzerine yayıp bir çay kaşığı kadar iç koyup sarıyoruz ve tenceremize güzelce diziyoruz, üzerine biraz yağ koyup tuzunu atıyoruz. Sardığımı yaprakların üzerine tenceremizin genişliğinde bir tabak yerleştirip suyunu ilave ediyoruz kısık ateşte pişmeye alıyoruz ,suyu azaldıkça sıcak su ilave ediyoruz ,sarmamız ve içindeki pirinçler pişene kadar bekletiyoruz. .
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments