Vişneli İrmik Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Vişneli İrmik Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
VİŞNELİ İRMİK TATLISI 🍒
🍒🍒Vişneli sos için:
2,5 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
🍒🍒 İrmik tatlısı için:
4 su bardağı süt
Sponsorlu Bağlantılar
7 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker ( eksik bulursanız ilave edin )
1 çay bardağı limon suyu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ







🍒 Önce vişneli sos hazırlanır. Vişne suyu ve vanilyalı puding ocağa alınır. Karıştıra karıştıra pişirilir. Su ile ıslatılmış silikon kaba boşaltılır. Bir kenarda donmaya bırakılır.
🍒 Bu arada irmik tatlısı yapılır. Süt, limon suyu, irmik, nişasta ve toz şeker tencereye alınır. Karıştırarak pişmesi sağlanır. Tereyağ ve vanilya eklenip ocaktan alınır. Ilıdıktan sonra kalıba vişneli sosun üzerine boşaltılıp düzgün bir şekilde yayılır. 3-4 saat buzdolabında bekletildikten sonra ters çevrilip servis edilir. ( Borcamda yapmak isterseniz önce irmikli muhallebiyi yapıp sonra vişneli sosu dökün. ) Afiyet olsun 💜muhallebinindibi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments