Sponsorlu Bağlantılar
Karpuz Kabuğu Reçeli
Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, yönündeki tarifimiz ile pratik bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Karpuz Kabuğunun Faydaları?
Karpuz kabuğu; herkesin severek tükettiği bir yaz meyvesidir. Ayrıca çeşitli açılardan da fayda sağlayan bir meyve olduğu kanıtlanmıştır. Antioksidan içeren yapısıyla, kanser riskini azaltan etkiye sahiptir. Fakat, uzmanların tespitlerine göre karpuzun asıl vitamini, kabuğunda olduğu yönündedir. Karpuzun kabuğundaki sitrülinin maddesi, kan dolaşımını rahatlatır ve içerisinde bulunan antioksidan sayesinde, yaşlanmayı geciktirir. Kanser riskine karşıda koruyucudur.
Yaz meyvesi olan karpuz, serinletici özelliği ile yaz sofralarından eksik olmaz. Karpuzun %90 su içerir, böylece böbrekleri temizler.
Karpuzu meyve sıkacağı ile sıkıp suyunu da içebilirsiniz. Ayrıca, katı meyve sıkacağında, karpuzun sadece dış yeşil kısmını keserek, beyaz kabuğu ile dilimleyip sıkmanız daha da faydalı olur. Bilinen bir gerçek, meyvelerin vitaminleri kabuğundadır. Bu nedenle karpuzun da dış yeşil kabuğu haricinde, beyaz bölümünü tüketmek gerekir. Aynı şekilde, karpuzun kabuğu ile çeşitli yemekler ve reçeller yapabilirsiniz. Karpuz ile; reçel, turşu yapabilir ve rendeleyerek salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Karpuz kabuğu, vitamin açısından zengin lifli bir besindir.
Karpuz Kabuğu Reçeli
Karpuz kabuğu reçeli ile karpuzun faydalı bölümünü rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
2 dilim doğranmış karpuz kabuğu.
2 su bardağı su.
3 su bardağı şeker.
7-8 adet karanfil.
3-4 adet limon tozu isteğe bağlı eklenebilir.
Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, hazırlanışı:
Karpuz kabuğunun yeşil kısmını, çok ince bir şekilde soyun.
Ardından isteğinize göre, çeşitli şekillerde doğrayabilirsiniz.
Doğradığınız karpuz kabuklarını, basınçlı bir tencere içine alın ve tencerenin üst bölümüne kadar su doldurun.
Karpuz kabuğu ile suyu, yaklaşık 15 dk. kaynatın.
Yumuşayan kabukları, sudan çıkarın. Farklı bir tencereye alın, şekerli suya karanfili edin.
Yaklaşık 35 dakika yeniden kaynatın. Kabuklar şeffaf bir görünüm kazanana kadar kaynatmaya devam edin.
Ocaktan almaya yakın, limon tozunu ekleyin.
Hazırladığınız karışım dinlendikten sonra kavanozlara koyabilirsiniz.
Karpuz Kabuğunun Faydaları
Karpuz kabuğu, vitamin ve mineral içeren zengin yapıya sahiptir. Aynı zamanda antioksidan maddesi de içerir.
Egzersiz hareketlerinin verimliliğini artırır.
Lifli yapısı ile sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.
İçerdiği maddeler ile kan dolaşımını düzenler.
Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenler.
Kanser riskini azaltır ve kanserojen maddeleri ile savaşır.
Antioksidanlar, mineraller, vitaminler ve aktif maddeler içerir.
Karpuz kabuğunun kalori miktarı düşüktür. Bu nedenle zayıflama açısından sağlıklı bir besindir.
C vitamini, A vitamini, vitamin B6, potasyum, çinko içerir.
Karpuz kabuğunun en önemli etkileri arasında; cilt sağlığını ve görünümünü onarması yer alır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan basıncını düşürür.
Güvenli bir gebelik olmasına yardımcı olur.
Cilt bakımı açısından da karpuz kabuğu etkilidir. Kırışıklıkların ve lekelerin görünümünü en aza indirir. Antioksidan içeren yapısı ile radikaller ile stres etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
Kan basıncını düşürür ve böylece, kan damarları ve arterler üzerindeki stres ve gerginliği azaltmaya yönelik faydalıdır. Vazodilatatör görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Yüksek oranda potasyum içermesi bunu sağlamaya yardımcı olur.
Kalp krizi, inme ve koroner kalp hastalıklarının yanı sıra, ateroskleroz riskinizi azaltır.
C vitamini, beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik eder. Vücuttaki enfeksiyonlara ve yabancı patojenlere karşı vücudu korur.
Düşük kalorili kabuğu ile, yoğun fiber içeriğinden dolayı kilo vermeye yardımcı olabilir.
Karpuz kabuğunda bulunan doğal şekerlerin yüksek potasyum içeriği sayesinde; sabah bulantısı semptomlarının yanı sıra, hamileliğe bağlı şişkinliğin en aza inmesine yardımcı olduğu tespit edilmiştir.
Karpuz kabuğunun, kan damarı daralmasına olan etkileri yüzünden, cinsel performansı iyileştirildiği belirtilir. Kan akışını hızlandırır ve cinsel performansı artırabilir.
Karpuz kabuğundaki likopen ve sitrulin maddeleri; hücresel mutasyona ve kronik hastalığa neden olmadan, serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olabilir.
Karpuz Kabuğunun Kullanım Alanları Neler
Karpuz kabuğu faydaları kapsamında, faydalanmak için yemek öğünlerinizde, kabuğunu da tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca, karpuz kabuğu reçeli yapabilir ve sabah kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz. Turşu yapımı içinde uygun özelliğe sahiptir. Karpuz kabuğunu uygun şekilde turşu yapabilir ve mevsim sonrası da rahatlıkla tüketim sağlayabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında, karpuz kabuğunun kullanım alanlarının geniş olduğunu söyleyebiliriz. Salatalarda da rendeleyerek tüketebilirsiniz. Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, yönündeki tarifimiz ile pratik bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz.https://faydalibilgin.com'a tesekkurler.
Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, yönündeki tarifimiz ile pratik bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Karpuz Kabuğunun Faydaları?
Karpuz kabuğu; herkesin severek tükettiği bir yaz meyvesidir. Ayrıca çeşitli açılardan da fayda sağlayan bir meyve olduğu kanıtlanmıştır. Antioksidan içeren yapısıyla, kanser riskini azaltan etkiye sahiptir. Fakat, uzmanların tespitlerine göre karpuzun asıl vitamini, kabuğunda olduğu yönündedir. Karpuzun kabuğundaki sitrülinin maddesi, kan dolaşımını rahatlatır ve içerisinde bulunan antioksidan sayesinde, yaşlanmayı geciktirir. Kanser riskine karşıda koruyucudur.
Yaz meyvesi olan karpuz, serinletici özelliği ile yaz sofralarından eksik olmaz. Karpuzun %90 su içerir, böylece böbrekleri temizler.
Karpuzu meyve sıkacağı ile sıkıp suyunu da içebilirsiniz. Ayrıca, katı meyve sıkacağında, karpuzun sadece dış yeşil kısmını keserek, beyaz kabuğu ile dilimleyip sıkmanız daha da faydalı olur. Bilinen bir gerçek, meyvelerin vitaminleri kabuğundadır. Bu nedenle karpuzun da dış yeşil kabuğu haricinde, beyaz bölümünü tüketmek gerekir. Aynı şekilde, karpuzun kabuğu ile çeşitli yemekler ve reçeller yapabilirsiniz. Karpuz ile; reçel, turşu yapabilir ve rendeleyerek salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Karpuz kabuğu, vitamin açısından zengin lifli bir besindir.
Karpuz Kabuğu Reçeli
Karpuz kabuğu reçeli ile karpuzun faydalı bölümünü rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
2 dilim doğranmış karpuz kabuğu.
2 su bardağı su.
3 su bardağı şeker.
7-8 adet karanfil.
3-4 adet limon tozu isteğe bağlı eklenebilir.
Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, hazırlanışı:
Karpuz kabuğunun yeşil kısmını, çok ince bir şekilde soyun.
Ardından isteğinize göre, çeşitli şekillerde doğrayabilirsiniz.
Doğradığınız karpuz kabuklarını, basınçlı bir tencere içine alın ve tencerenin üst bölümüne kadar su doldurun.
Karpuz kabuğu ile suyu, yaklaşık 15 dk. kaynatın.
Yumuşayan kabukları, sudan çıkarın. Farklı bir tencereye alın, şekerli suya karanfili edin.
Yaklaşık 35 dakika yeniden kaynatın. Kabuklar şeffaf bir görünüm kazanana kadar kaynatmaya devam edin.
Ocaktan almaya yakın, limon tozunu ekleyin.
Hazırladığınız karışım dinlendikten sonra kavanozlara koyabilirsiniz.
Karpuz Kabuğunun Faydaları
Karpuz kabuğu, vitamin ve mineral içeren zengin yapıya sahiptir. Aynı zamanda antioksidan maddesi de içerir.
Egzersiz hareketlerinin verimliliğini artırır.
Lifli yapısı ile sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.
İçerdiği maddeler ile kan dolaşımını düzenler.
Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenler.
Kanser riskini azaltır ve kanserojen maddeleri ile savaşır.
Antioksidanlar, mineraller, vitaminler ve aktif maddeler içerir.
Karpuz kabuğunun kalori miktarı düşüktür. Bu nedenle zayıflama açısından sağlıklı bir besindir.
C vitamini, A vitamini, vitamin B6, potasyum, çinko içerir.
Karpuz kabuğunun en önemli etkileri arasında; cilt sağlığını ve görünümünü onarması yer alır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan basıncını düşürür.
Güvenli bir gebelik olmasına yardımcı olur.
Cilt bakımı açısından da karpuz kabuğu etkilidir. Kırışıklıkların ve lekelerin görünümünü en aza indirir. Antioksidan içeren yapısı ile radikaller ile stres etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
Kan basıncını düşürür ve böylece, kan damarları ve arterler üzerindeki stres ve gerginliği azaltmaya yönelik faydalıdır. Vazodilatatör görevi gördüğünü söyleyebiliriz. Yüksek oranda potasyum içermesi bunu sağlamaya yardımcı olur.
Kalp krizi, inme ve koroner kalp hastalıklarının yanı sıra, ateroskleroz riskinizi azaltır.
C vitamini, beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik eder. Vücuttaki enfeksiyonlara ve yabancı patojenlere karşı vücudu korur.
Düşük kalorili kabuğu ile, yoğun fiber içeriğinden dolayı kilo vermeye yardımcı olabilir.
Karpuz kabuğunda bulunan doğal şekerlerin yüksek potasyum içeriği sayesinde; sabah bulantısı semptomlarının yanı sıra, hamileliğe bağlı şişkinliğin en aza inmesine yardımcı olduğu tespit edilmiştir.
Karpuz kabuğunun, kan damarı daralmasına olan etkileri yüzünden, cinsel performansı iyileştirildiği belirtilir. Kan akışını hızlandırır ve cinsel performansı artırabilir.
Karpuz kabuğundaki likopen ve sitrulin maddeleri; hücresel mutasyona ve kronik hastalığa neden olmadan, serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olabilir.
Karpuz Kabuğunun Kullanım Alanları Neler
Karpuz kabuğu faydaları kapsamında, faydalanmak için yemek öğünlerinizde, kabuğunu da tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca, karpuz kabuğu reçeli yapabilir ve sabah kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz. Turşu yapımı içinde uygun özelliğe sahiptir. Karpuz kabuğunu uygun şekilde turşu yapabilir ve mevsim sonrası da rahatlıkla tüketim sağlayabilirsiniz. Bu açıdan bakıldığında, karpuz kabuğunun kullanım alanlarının geniş olduğunu söyleyebiliriz. Salatalarda da rendeleyerek tüketebilirsiniz. Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır, yönündeki tarifimiz ile pratik bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz.https://faydalibilgin.com'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments