Barazek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Eylül 2019 Cuma

Barazek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Barazek
250 gr un (2 su bardağıindan biraz az)
125 gr oda ısısında sade tereyağı (yarım su bardağı)
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı şerbet yada bal
Çeyrek su bardağı toz şeker
Bıçak ucu ile kuru maya
Uzeri icin
150 gr kavrulmuş susam
1 silme yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı şerbet veya bal
Yeteri kadar iri kıyılmış Antep fıstığı veya kırık fındıklada çok lezzetli oluyor






Unu ve yağı bir kabın içine alıp bir biri ile ozlesinceye kadar yoğurup uzerini kapatıp buzdolabinda yarım saat dinlendirilim
Hamuru buzdolabindan almadan önce küçük bir kase in yada bardağın içinde seker, şu maya ve şerbeti karıştıralım buzdolabindan aldığımız hamura azar azar ilave edip karıştırın krem kıvamında cıvık bir hamur olucak tekrar uzerini ortup yarım saat daha dinlendirelim hamur bu arada sertleşir kıvam alicak üzeri için susami rahat karistirabileceginiz bir kabın içine alın küçük bir tepsi ideal olur üzerine pudra şekerini ekleyip karıştırın sonra şerbet ilave ederek tamamen ıslanmasini sağlayın buzdolabindan aldığımız hamuru unlu zeminde çok az yoguralim ve bildircin yumurtasi buyuklugunde parcalar alip yuvarlayin bir tarafını iri Antep fıstığına diğer tarafını susama batırıp(bu aşamada elinizi hafif una batirirsaniz daha rahat çalışırsınız) tepsiye alın isterseniz tepside iken üzerine altı düz bir bardakla hafif bastırıp şekil almasını sağlayabilirsiniz önceden ısınmış 160 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz @turkse.catering
Not:şerbet yapmak isterseniz bir çay bardağı su ile 1,5 çay bardağı şekeri bir kaç damla limon ekleyip karıştırıp ocağa alın kıvamını anlamak için kaşıktan dökerken kesintisiz iplik gibi akıyorsa tamamdır
turkse.catering'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments