Kayseri Yağlaması - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Eylül 2019 Çarşamba

Kayseri Yağlaması

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kayseri Yağlaması
Malzemeler;
1 su bardağı ılık su
1 su bardagı ılık süt
1 yemek kaşıgi kuru maya
Yarım cay bardağı sıvıyağ
Tuz
4-5su bardağı kadar un. (un miktarı markaya göre farklılık gösterebilir)
Kıymalı harcı için; .
✔500 gram kıyma
✔2 adet kuru soğan
✔2 adet yeşil biber
✔2 adet domates
✔Tuz, karabiber
✔1 çorba kaşığı domates salçası
✔1 tatlı kaşığı biber salçası






Üstü için;
. ✔1 kase yoğurt
✔2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Derin bir kaba hamur için sıvı malzemeleri ve mayayi koyup biraz karıştıralım. Sonra unu ekleyip ele yapışmayacak kıvamda hamuru yoğuralım ve hamuru dinlenmeye bırakalım. Kıymalı sos için önce kıymayı tavaya koyup suyunu bırakıncaya kadar kavuralım. Sonra biraz sıvı yağ koyup üzerine küçük doğranmış soğan ve biberleri ekleyelim ve kavuralım. Son olarak küp küp doğranmış domates, salça ve baharatları ekleyip biraz da su ilave edip iyice pişirelim. Dinlenen hamuru küçük bezelere ayıralım ve pasta tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurlarımızı teflon tavada kısık ateşte pişirelim. Pişen yufkaları sofra bezine saralım kurumasın. Bir tabağa yufka koyalım üzerine kıymalı harçtan koyup her yerine yayalım. Üzerine tekrar yufka ve kıymalı sos 5-6 kat olacak şekilde yapıp hamuru kesip yoğurtla servis edebilirsiniz. ( artan yufkaları sabah kahvaltısında ısıtıp tereyağı sürüp içine peynir koyup yiyebilirsiniz) Afiyet olsun. 😋😋deryali_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments