Patlıcanlı Sos - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Eylül 2019 Çarşamba

Patlıcanlı Sos

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
PATLİCANLİ SOS
2 kg domates
1 kg patlıcan
1 kg kapya biber
200 Gr aci biber
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yarım demet maydonoz .
5-6 dış sarimsak
HAZİRLANİSİ .
Patlican ve kapya biberleri kozleyelim ve kabuklarını soyalim.






Közlenmiş patlıcani,biberi,domatesi,acı biberi,maydonozu,sarımsağı hepsini rastgele dograyalim beğenisine bir tencereye alalım ,yağını ve tuzunu ilave edip biraz sulanincaya kadar pişirelim.
Sulaninca blendirdan geçirelim arzu ederseniz karışımı süzdürebilirsiniz.
Blendirdan geçirdiğimiz karışımı suyunu çekip koyulaşıncaya kadar pişirelim.. Pişen sosu sicakken küçüknozlara koyup kapağını sıkıca kapatalım.
Arzu ederseniz soğuduktan sonra hemen tüketebilirsiniz veya kavonozlara koyup serin bir yerde muhafaza ederek daha sonra kullanabilirsiniz..
NOT: Tuz miktarı tuzun çeşidine göre farklılık arz edebilir bu yüzden tadını kontrol ederek kullanın. 👍👍👍 .deryali_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments