Çok Sorulan Ekşi Mayanın Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Ekim 2019 Salı

Çok Sorulan Ekşi Mayanın Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Çok Sorulan Ekşi Mayanın Tarifi
Eksi maya yapimini simdiye dek bir cok arkadas sordu, benim zaten cavdar unundan eksi mayam vardi fakat kendim yapmamistim o yüzden sorulariniza cevap verememistim malesef,bu yüzden kendi tam bugday unuyla eksi mayami yaptim sonra ekmegimi simdi ise sizler icin tek tek resimleyip nasil yaptigimi paylasmak istiyorum;(gün gün mayanin gelisimini resimledim yana kaydirarak görebilirsiniz)




Sponsorlu Bağlantılar
Tam bugday unundan eksi maya yapimi
1. gün 100 gr tam bugday unu (Vollkornmehl) ve 100 ml suyu temiz bir kavanoza koyup karistiriyoruz ve kapagini üzerine koyup (kapagi tam sıkılamadan)mutfagin el degmeyen bir kenarina aliyoruz.




2. Gün sabah ve aksam olmak üzere birer kere hafifce karistirip tekrar kapagi üzerine birakiyoruz (kücük kabarciklar görmeye baslayacagiz muhtemelen)




3. Gün sabahtan yine karistirip burakiyoruz aksamina ilk beslemeyi yapiyoruz,bunun icin 50 gr tam bugday unu ve 40 ml suyu ekleyip karistiriyoruz ve kapagini üzerine birakip kenara koyuyoruz( eksi maya kokusu bende 3. gün baslamisti)




4. gün yine sabah ve aksam olmak üzere birer kez karistiriyoruz




5. Gün sabahinda karistirip aksamina 2. beslemeyi yapiyoruz yine 50 gr tam bugday unu ve 40 ml su ekleyip karistiriyoruz kapagini üzerine birakip kavonozu kösesine aliyoruz




6. gün mayamizi gözlemleyip eger eksi maya kokusu tam olusmus ve kabarma gerceklesmisse bir su bardagi suyun icine biraz maynizdan alin üzerinde yüzüyor ise mayaniz hazirdir demektir ben mayam cogaldigi icin iki kavonoza ayirdim ve aksamdan ayri ayri ayni sekilde besledim ertesi güne iki mayamda ayni sekilde kabarip hazir olmuslardi bir kavanozuyla ilk ekmegimi yogurdum digerini buzdolabina kaldirdim.




Not: Mayanizin olusumu evinizin sicakligina göre degisiklik gösterebilir sürekli kontrol etmenizde fayda var.lezizsofralar'a tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments