İçli Köfte
MALZEMELER:(20-25 adet icli köfte icin)
2,5 su bardagi cig köftelik bulgur
1 su bardagi irmik
1 yumurta
2 yemek kasigi un
1 tane kuru sogan
tuz,su
ICI ICIN:
300 gr az yagli kiyma
1 cay bardagi dövülmüs ceviz
2 tane kurusogan
1 tatli kasigi domates salcasi
yarim demet maydonoz
karabiber ve tuz
YAPILISI:Bulgur ve irmik yogurma kabina alinir, üzerini GECMEYECEK sekilde kaynar suyla islatilir ardindan 10,15 dakika dinlendirilir o arada kiyma bir tavaya alinir hic yag koymadan kavrulur icine ince dogranmis sogan ve salca eklenip kiyma suyunu salip cekene dek kavrulur en son ocaktan aldiktan sonra tuzu,cevizi ve ince dogranmis maydonoz eklenip karistirilir ve tamamen sogumasi icin bir kenara alinir.
Dinlenen bulgura yumurta, un ,salca,robottan ( dise gelmeyecek sekilde )iyice cekilmis sogan ve yeterince tuz eklenip arada elimizi islatarak hamur kivamina gelene dek yogrulur(kivami ne cok civik nede cok sert olmali). köfte harcindan limon büyüklügünde parcalar kopartilir ici parmakla kenarlarini catlatmadan oyulur ve tamamen soguyan kiymadan asiri olmayacak sekilde icine konup elin ortasinda cevire cevire üstü kapatilir.(bu islem sirasindada köftenin rahatca cevrilmesi icin el devamli islatilmali) kalan harcta ayni sekilde bitene dek yapilir.
Pisirirken genisce bir tavaya bol siviyag konur ve kizgin yagda cevirerek kizartilir.ilik veya soguk istenilen sekilde servis yapilir.
Not:Fazlaca yaptiysaniz eger buzlukta tek tek dondurabilir,ihtiyaciniz oldugunda cikartip tamamen buzu cözüldükten sonrada kizartabilirsiniz. 'a tesekkurler.
MALZEMELER:(20-25 adet icli köfte icin)
2,5 su bardagi cig köftelik bulgur
1 su bardagi irmik
1 yumurta
2 yemek kasigi un
Sponsorlu Bağlantılar
1 yemek kasigi domates salcasi1 tane kuru sogan
tuz,su
ICI ICIN:
300 gr az yagli kiyma
1 cay bardagi dövülmüs ceviz
2 tane kurusogan
1 tatli kasigi domates salcasi
yarim demet maydonoz
karabiber ve tuz
YAPILISI:Bulgur ve irmik yogurma kabina alinir, üzerini GECMEYECEK sekilde kaynar suyla islatilir ardindan 10,15 dakika dinlendirilir o arada kiyma bir tavaya alinir hic yag koymadan kavrulur icine ince dogranmis sogan ve salca eklenip kiyma suyunu salip cekene dek kavrulur en son ocaktan aldiktan sonra tuzu,cevizi ve ince dogranmis maydonoz eklenip karistirilir ve tamamen sogumasi icin bir kenara alinir.
Dinlenen bulgura yumurta, un ,salca,robottan ( dise gelmeyecek sekilde )iyice cekilmis sogan ve yeterince tuz eklenip arada elimizi islatarak hamur kivamina gelene dek yogrulur(kivami ne cok civik nede cok sert olmali). köfte harcindan limon büyüklügünde parcalar kopartilir ici parmakla kenarlarini catlatmadan oyulur ve tamamen soguyan kiymadan asiri olmayacak sekilde icine konup elin ortasinda cevire cevire üstü kapatilir.(bu islem sirasindada köftenin rahatca cevrilmesi icin el devamli islatilmali) kalan harcta ayni sekilde bitene dek yapilir.
Pisirirken genisce bir tavaya bol siviyag konur ve kizgin yagda cevirerek kizartilir.ilik veya soguk istenilen sekilde servis yapilir.
Not:Fazlaca yaptiysaniz eger buzlukta tek tek dondurabilir,ihtiyaciniz oldugunda cikartip tamamen buzu cözüldükten sonrada kizartabilirsiniz. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments