Antep Fıstıklı Cheesecake - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Kasım 2019 Cumartesi

Antep Fıstıklı Cheesecake

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ANTEP FISTIKLI CHEESECAKE TARİFİ
MALZEMELER :
TABANI İÇİN
1.5 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı fındık
125 g tereyağı
KREMASI İÇİN
600 g labne
1 kutu krema
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yumurta
1 çay bardağı toz antep fıstığı





ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı bal
Toz antep fıstığı
YAPILIŞI :
Tabanı için bisküvi ve fındıklar rondodan geçirip, erimiş tereyağı ile iyice karıştırıyoruz.
Kelepçeli bir kalıbın içine yağlı kağıt seriyoruz ( kelepçe kağıdın üzerine oturtulur ), kalıbın etrafını folyoyla kaplıyoruz.
Rondo da çekilmiş bisküvi ve fındığı kalıbın tabanına yayıyoruz, üzerini kaşık veya bardakla bastırıp, buzdolabında donmasını sağlıyoruz.
Biz de bu arada kremasını hazırlayalım.
Bunun için labne ve şekeri tel çırpıcıyla şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
Sonra kremayı ilave ediyoruz.
2 dk çırptıktan sonra un, nişasta ve vanilya ilave edip, çırpmaya devam ediyoruz .



Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıyoruz.
Son olarak toz antep fıstığını da ekliyoruz ve son bir kez daha çırpıyoruz.
Sonra dolaptan alınan kenarları folyoyla kaplı kalıbın içine bu kremayı döküyoruz.
Kalıbı iki kez tezgaha vuruyoruz ve böylelikle içindeki havayı çıkartıyoruz.
Herhangi bir fırın tepsinin içine su koyup ızgaranın alt kısmına yerleştiriyoruz ve ızgaranın üzerine de cheesecake i koyuyoruz.
170 derecedeki fırında yaklaşık 40-45 dk pişiriyoruz.
Kenarları sabit ortası hafif sallanınca cheesecake pişmiş demektir.
Fırını kapatıyoruz ve kapağı hafif aralayarak cheesecake soğuyana kadar bekletiyoruz.
Ilıyan cheesecake i fırından alıyoruz.
Fıstıkların yapışması için bir kaşık balı cheesecake in üzerine sürüyoruz.
Yeşil fıstıkları kekin her tarafına serpiyoruz.
Dolapta bir gece dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartıp istediğimiz gibi süsleyerek servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN..morbostan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments