Sponsorlu Bağlantılar
Balkan Tatlısı Trileçe Tarifi
Malzemeler;
7 adet yumurta (orta boy yumurta kulandım (
1 su bardağı sıvıyağ
12 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
4 buçuk su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 paket krema 2×200 ml
Üzeri İçin;
1 poşet krem şanti
1 su bardağından biraz eksik soğuk süt
Karamel Sosu için
7 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı yada margarin
1 paket krema (200ml )
Hazırlanışı;
İlk önce yumurta ve şekeri güzelce çırpalım
Sonra sıvyağ, irmik ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim
Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave edip iyice çırpalım
Kek harcını yağlı kağıt serili büyük dikdörtgen tepsiye yada borcama eşit bir şekilde dökelim
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35_45 dakika kadar pişirelim (fırından fırına pişme süresi değişebilir)
Kek fırında pişe dursun sizde bu arada şerbetini hazırlayın şerbeti için toz şeker süt ve iki paket kremayı uygun bir kap içerisinde köpüğün üste çıkmasını sğlamak için ortalama 3 dakika boyunca çırpalım
Karamel sosu için bir tavaya şekeri koyalım şeker sulanıp rengi karamel rengini alana kadar karıştıralım karamel rengini alınca tereyağı ve kremayı ekleyip sürekli karıştıralım şeker birden sertleşecektir panik yok devamlı karıştırarak şekeri eritelim rengi koyulaşınca ocaktan alalım
Pişen keki fırından alalım kek ılıyınca tepsiye ters çevirin ve üstündeki yağlı kağıdı yavaşça çıkarın kekin üst kısmı alt tarafa gelecek şekilde olmalı
Pandispanyanın üzerine çatal veya kürdan batırarak deliklar açalım ki şerbetini daha iyi çeksin
Keki biraz soğutuktan sonra soğuk şerbeti dökelim üzerinde biriken küpükleri kaşığın tersi ile yedirelim
Tatlımız şerbetini çekince krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerine güzelce yayalım krem şantinin bir kısmını üzerini süslemek için ayırın
Soğuyan ve kıvam almaya balşlayan karamel sosunu tatlının üzerine düzgün bir şekilde yayalım
Süslemek için ayırdığımız krem şantiyi bir poşet yardımıyla ince paraler çizgiler şeklinde tatlını üzerine sıkın
Sonra bir kürdan yardımıyla paraler çizgilerine dik olacak şekilde tatlının üzerine çiziklet atın.Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Malzemeler;
7 adet yumurta (orta boy yumurta kulandım (
1 su bardağı sıvıyağ
12 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
4 buçuk su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 paket krema 2×200 ml
Üzeri İçin;
1 poşet krem şanti
1 su bardağından biraz eksik soğuk süt
Karamel Sosu için
7 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı yada margarin
1 paket krema (200ml )
Hazırlanışı;
İlk önce yumurta ve şekeri güzelce çırpalım
Sonra sıvyağ, irmik ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim
Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave edip iyice çırpalım
Kek harcını yağlı kağıt serili büyük dikdörtgen tepsiye yada borcama eşit bir şekilde dökelim
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35_45 dakika kadar pişirelim (fırından fırına pişme süresi değişebilir)
Kek fırında pişe dursun sizde bu arada şerbetini hazırlayın şerbeti için toz şeker süt ve iki paket kremayı uygun bir kap içerisinde köpüğün üste çıkmasını sğlamak için ortalama 3 dakika boyunca çırpalım
Karamel sosu için bir tavaya şekeri koyalım şeker sulanıp rengi karamel rengini alana kadar karıştıralım karamel rengini alınca tereyağı ve kremayı ekleyip sürekli karıştıralım şeker birden sertleşecektir panik yok devamlı karıştırarak şekeri eritelim rengi koyulaşınca ocaktan alalım
Pişen keki fırından alalım kek ılıyınca tepsiye ters çevirin ve üstündeki yağlı kağıdı yavaşça çıkarın kekin üst kısmı alt tarafa gelecek şekilde olmalı
Pandispanyanın üzerine çatal veya kürdan batırarak deliklar açalım ki şerbetini daha iyi çeksin
Keki biraz soğutuktan sonra soğuk şerbeti dökelim üzerinde biriken küpükleri kaşığın tersi ile yedirelim
Tatlımız şerbetini çekince krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerine güzelce yayalım krem şantinin bir kısmını üzerini süslemek için ayırın
Soğuyan ve kıvam almaya balşlayan karamel sosunu tatlının üzerine düzgün bir şekilde yayalım
Süslemek için ayırdığımız krem şantiyi bir poşet yardımıyla ince paraler çizgiler şeklinde tatlını üzerine sıkın
Sonra bir kürdan yardımıyla paraler çizgilerine dik olacak şekilde tatlının üzerine çiziklet atın.Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments