Sponsorlu Bağlantılar
225 -gr tereyağı
1 -cup (125 gr )pudra şekeri
1-paket vanilya
1-çay kaşığı kabartma tozu
1-su bardağı kıyılmiş ceviz
2-çeyrek su bardağı un
Dişi için
1- su bardağı pudra şekeri ayrıyatten
Hazirlanişi
Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı ve pudra şekerini mikserimiz de bir 10 dakika kadar krema oluncaya kadar iyice çırpıyoruz. daha sonra unumuzu dikkatli bir şekilde ekliyoruz. cok kuru olursa hamura şekil vermesi zor olur dağılır o yüzden unu ölçülü ekleyin . Unu, cevizi ve vanilyayı da ekledikten sonra hafif ele yapişan bir hamur elde ediyoruz.daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top şekilini verip,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepesisinin üzerine diziyoruz ,önceden ısıtılmış (350f) ( 175c ) fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. fırından çıkartıp bir beş dakika soğuduktan sonra iyice pudra şekerine bulayıp servis edebilirsiniz.( unutmayın ılık olması önemli pudra şekerine bulmayabilmek için) 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments