El Açması Gözleme
Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya
İçi için
250 gr dana kıyma
2 baş kuru soğan rendelenmiş
1 tutam maydanoz inçe kıyılmış
Tuz karabiber pulbiber malzemeler bir kapta karıştırılır
Arasına sürmek için 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı; dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler açılabildiği kadar incecik açılr kaşığın ucuyla bezenin üzerine zeytinyağı gezdirilir bezenin ortasına hazırlanan kıymalı içten koyulup önce yanları ortaya doğru kapatılır sonra diğer uçlar üst üste kapatılıp kare şekil verilir saçta veya tavada ön yüzü ve arka yüzü pişirilir arzuya göre yağlanır ben yağlamadım sevenlerine afiyet olsun 'a tesekkurler.
Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı tuz
Yarım paket kuru maya
Sponsorlu Bağlantılar
Alabildiği kadar un koyulup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulacak üzeri örtülüp içi hazırlanana kadar dinlenecekİçi için
250 gr dana kıyma
2 baş kuru soğan rendelenmiş
1 tutam maydanoz inçe kıyılmış
Tuz karabiber pulbiber malzemeler bir kapta karıştırılır
Arasına sürmek için 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı; dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler açılabildiği kadar incecik açılr kaşığın ucuyla bezenin üzerine zeytinyağı gezdirilir bezenin ortasına hazırlanan kıymalı içten koyulup önce yanları ortaya doğru kapatılır sonra diğer uçlar üst üste kapatılıp kare şekil verilir saçta veya tavada ön yüzü ve arka yüzü pişirilir arzuya göre yağlanır ben yağlamadım sevenlerine afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments