Sponsorlu Bağlantılar
FRAMBUAZLI PASTANE KURABİYESİ
MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında tereyağ(tercihen margarin)
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Frambuaz sosu için;
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı şeker(şeker miktarını damak zevkinize göre arttirabilirsiniz)
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Hamur için oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ya da margarini,sıvı yağı,yumurtayı,nişastayı ve pudra şekerini karıştırıyoruz.Ardindan kontrollü bir şekilde unu kabartma tozu ve vanilyayi da ekleyerek çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarliyoruz ve parmağımizla ortasına bastırıp çukur şekli veriyoruz.Yagli kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Bu esna da frambuaz sosunu hazırlıyoruz.Küçük bir tencereye frambuaz ve şekeri koyuyoruz.Bir çay bardağı suda iki tatlı kaşığı nişasta yı açıp frambuazli üzerine döküyoruz.Ve kaynayıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.Hazir olan sosumuzu biraz ilittiktan sonra fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin ortalarına çay kaşığı yardımıyla döküyoruz.
Not: Kurabiyeleri fırından beyaz kalacak şekilde çıkarın.İçerisinde nişasta olduğu için soğurken sertlesecektir.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında tereyağ(tercihen margarin)
1,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Frambuaz sosu için;
1 su bardağı frambuaz
1 çay bardağı şeker(şeker miktarını damak zevkinize göre arttirabilirsiniz)
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Hamur için oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ya da margarini,sıvı yağı,yumurtayı,nişastayı ve pudra şekerini karıştırıyoruz.Ardindan kontrollü bir şekilde unu kabartma tozu ve vanilyayi da ekleyerek çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarliyoruz ve parmağımizla ortasına bastırıp çukur şekli veriyoruz.Yagli kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz.
Bu esna da frambuaz sosunu hazırlıyoruz.Küçük bir tencereye frambuaz ve şekeri koyuyoruz.Bir çay bardağı suda iki tatlı kaşığı nişasta yı açıp frambuazli üzerine döküyoruz.Ve kaynayıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.Hazir olan sosumuzu biraz ilittiktan sonra fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin ortalarına çay kaşığı yardımıyla döküyoruz.
Not: Kurabiyeleri fırından beyaz kalacak şekilde çıkarın.İçerisinde nişasta olduğu için soğurken sertlesecektir.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments