FISTIKLI UN KURABIYESI
MALZEMELER
125 gr tereyağı ya da margarin(oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı toz fıstık
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)
Üzeri için;
50 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Hamur için verilen bütün malzemeleri güzelce karıştırıp,kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak,ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurdan parçalar alıp ister yuvarlayarak isterseniz de tırtıl kurabiye kalıbıyla şekil veriyoruz.Yagli kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine serce parmağimizla hafifçe bastırarak çukurlar oluşturuyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.(Çok pişirmeyin)Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin ortasına benmari usulü erittigimiz çikolataları döküyoruz.
Afiyet olsun'na tesekkurler.
MALZEMELER
125 gr tereyağı ya da margarin(oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı toz fıstık
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı pudra şekeriÇay kaşığının ucuyla kabartma tozu
Aldığı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)
Üzeri için;
50 gr bitter çikolata
YAPILIŞI
Hamur için verilen bütün malzemeleri güzelce karıştırıp,kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak,ele yapışmayan ama çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurdan parçalar alıp ister yuvarlayarak isterseniz de tırtıl kurabiye kalıbıyla şekil veriyoruz.Yagli kağıt serili fırın tepsisine alıp üzerlerine serce parmağimizla hafifçe bastırarak çukurlar oluşturuyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.(Çok pişirmeyin)Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin ortasına benmari usulü erittigimiz çikolataları döküyoruz.
Afiyet olsun'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments