GÜL TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Kasım 2019 Cuma

GÜL TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
GÜL TATLISI
Malzemeler:
250 gram yumuşak margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( kulak memesi denen kıvamda olacak
Şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için badem veya fındık
Hazırlanışı:






Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz 🌹tencereye şeker,su ve bir dilim limonu alıp kaynayana kadar ara ara karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz 🌹kaynayan şerbetimizi 15 dakika daha kaynatıp soğuması için bir kenara alıyoruz 🌹diğer tarafta hamur için olan malzemelerle hamurumuzu yoğuruyoruz 🌹elimize büyük bir parça hamur alıp merdaneyle yarım cm kalınlığında açıyoruz 



🌹ağız kısmı çok büyük olmayan bir bardakla yuvarlaklar kesiyoruz 🌹 kestiğimiz yuvarlakların beş tanesini kaydırarak üst üste koyup en alttaki yuvarlaktan başlayarak rulo yapıp ortasından bıçakla keserek iki tane gül oluşturuyoruz 🌹bütün hamura aynı işlemi yapıp fırın tepsisine diziyoruz 





🌹ortasına badem veya fındık koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz güzel kızarması önemli yoksa kıyır kıyır olmaz ! Kızaran sıcak tatlımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz 🌹Ben bu tür tatlılarda sıcak tatlıyı direk soğuk şerbetin içine atıyorum tatlılar dibe çöktüğünde servis tabağına alıp kalan şerbeti üzerine gezdiriyorum böylece tatlının her yeri şerbeti eşit şekilde çekiyor😉şerbeti tamamen çekip soğuyunca servis yapıyoruz 😋afiyet olsun:)nerminmutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments