Hazır Baklava Yufkasından Bülbül Yuvası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Kasım 2019 Çarşamba

Hazır Baklava Yufkasından Bülbül Yuvası

Sponsorlu Bağlantılar
Hazır Baklava Yufkasından Bülbül Yuvası
MALZEMELER:(bir tepsi icin)
2 paket baklava yufkasi (15 adet yufka cikiyor bir paketten)
300 gr dovulmus ceviz
150 gr tereyagi
Bir su bardagi siviyag (200ml)
Sponsorlu Bağlantılar
Süslemek icin antep fistigi
Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yarim limon
Yapilisi:serbet icin tüm malzeme tencereye alinir kaynadiktan sonra 15 dakika daha orta ateste kaynatilir ve sogumaya burakilir.





Tereyagi ve siviyag bir tavaya alinir eridikten sonra ilinmaya burakilir ,Baklava yufkasi posedinden cikarilir masaya konur bir yufkanin üzerine fircayla yag karisimi hafifce sürülür ve dövülmüs ceviz cok olmayacak sekilde serpilir varsa ince bir oklavaya sarilip iki tarafindan ortaya büzdürülür ve oklavadan siyrilip masaya burakilir burada yuvarlak sekil verilip tepsiye alinir,kalan yufkalarda ayni sekilde yapilir kalan yag karisimi üzerlerine gezdirilip sicak firina verilir burada 180 derecede üzeri kizarana dek pisirilir,firindan cikip iliyinca yine ilik serbet üzerine gezdirilir bir kösede serbetini cekmesi beklenir ardindan antep fistigi ile süslenip servis edilir.bu sekildede farkli olarak öncelikle yufkayi ortadan ikiye kesiyoruz ve ikiser yufka halinde sariyoruz büzdükten sonra sadece uclarini birlestiriyoruz ve tepsiye yerlestiriyoruzlezizsofralar'a tesekkurler.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments