Sebzeli Tavuk
MALZEMELER:
kisi basina göre tavuk budu
en ufagindan 7,8 tane soyulmus patates
2 tane iri kurusogan
500 gr mantar
2 tane domates (1 tane dogranmis konserve domates)
2,3 tane sivri biber
tuz,karabiber,kirmizi biber,kimyon,yenibahar(evinizde bulunan cesitli baharatlar)
1 yemekkasigi salca
1 cay kasigi sebzeli cesni
yarim cay bardagi sivi yag
YAPILISI:
Yemegi pisireceginiz tepsi tezgaha alinir üzerine soyulmus minik patatesler,soyulup ikiye kesildikten sonra yarim ay seklinde dogranmis sogan,yikandiktan sonra ikiye kesilen veya kucukse tüm olarak mantar,soyulduktan sonra halka dogranmis havuc,dogranmis sivri biber,2 tane dogranmis domates yada 1 tane dogranmis konserve domates son olarakta salca,cesni,tuz ve cesitli baharatlar ile siviyagida eklenerek iyice harmanlanir ve 200 derece tavuklarin üzeri kizarana dek pisirilir yanina sehriyeli pilav salata 'a tesekkurler.
MALZEMELER:
kisi basina göre tavuk budu
en ufagindan 7,8 tane soyulmus patates
2 tane iri kurusogan
500 gr mantar
Sponsorlu Bağlantılar
3 tane havuc2 tane domates (1 tane dogranmis konserve domates)
2,3 tane sivri biber
tuz,karabiber,kirmizi biber,kimyon,yenibahar(evinizde bulunan cesitli baharatlar)
1 yemekkasigi salca
1 cay kasigi sebzeli cesni
yarim cay bardagi sivi yag
YAPILISI:
Yemegi pisireceginiz tepsi tezgaha alinir üzerine soyulmus minik patatesler,soyulup ikiye kesildikten sonra yarim ay seklinde dogranmis sogan,yikandiktan sonra ikiye kesilen veya kucukse tüm olarak mantar,soyulduktan sonra halka dogranmis havuc,dogranmis sivri biber,2 tane dogranmis domates yada 1 tane dogranmis konserve domates son olarakta salca,cesni,tuz ve cesitli baharatlar ile siviyagida eklenerek iyice harmanlanir ve 200 derece tavuklarin üzeri kizarana dek pisirilir yanina sehriyeli pilav salata 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments