Sponsorlu Bağlantılar
Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeleri
2 kg balkabağı
2.5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Kabak tatlısı için kabağı dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
Yıkadıktan sonra 3-4 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
2-3 saat bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. 'a tesekkurler.
Malzemeleri
2 kg balkabağı
2.5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı
Kabak tatlısı için kabağı dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
Yıkadıktan sonra 3-4 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
2-3 saat bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments