Kaymakpare - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Kasım 2019 Pazar

Kaymakpare

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
KAYMAKPARE
MALZEMELER
200 gr kaymak
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI






Önce şerbeti hazırlayarak başlayalım.Kucuk bir tencerede şekeri ve suyu karıştırarak kaynatalım.Kaynamaya başladığında limon suyunu da sıkıp 15 dakika kadar kaynatalım.Sogumaya bırakalım.Tatli sıcak serbet soğuk olacak.Tatlinin hamuru için kaymağı ve yağı bir kapta karıştıralım.Unu ve kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp borcama ya da fırın tepsisine dizelim.Uzerleri hafif pembelesene kadar 180 derece de pişirelim.Pistikten sonra ilk sıcağı çıkınca şerbeti dökelim.
NOT: Çabuk dağılan bir tatlı olduğu için şerbetini çektikten sonra en az 3 4 saat buzdolabında dinlendirin.Hatta bir gece bekleyince çok daha güzel oluyor.Tatlilari pisireceginiz borcamı ya da tepsiyi de yağlamayın ve soğuk fırına verip pişirin.
Afiyet olsunsunum_agaci'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments