PIRASA KEBABI
MALZEMELER
6-7 adet pırasa
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
2 tane bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,kekik,toz kırmızı biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı su
Tuz,kekik
YAPILIŞI
Öncelikle pırasaları istediğiniz uzunlukta doğrayıp yarim saat kadar suda bekletiyoruz.Köftesi için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz ve pırasaları uzunluğunda olacak şekilde şekillendiriyoruz.
Pırasaların suyunu süzüp fırın tepsisine bir köfte bir pırasa şeklinde diziyoruz.Sosu için bir kapta salçayı sıcak suyla açıyoruz.Tuz ve biraz da kekik atıp karıştırıyoruz.Yemeğin üzerine döküyoruz.Son olarak tereyağını küçük parçalar halinde yemeğin üzerine bırakıyoruz.
Aliminyum folyo örterek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.Pişmesine az kala aliminyum folyoyu yemeğin üzerinden alıp biraz daha pişiriyoruz Pırasalar yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.'na tesekkurler.
MALZEMELER
6-7 adet pırasa
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet yumurta2 tane bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,kekik,toz kırmızı biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı su
Tuz,kekik
YAPILIŞI
Öncelikle pırasaları istediğiniz uzunlukta doğrayıp yarim saat kadar suda bekletiyoruz.Köftesi için verilen bütün malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuruyoruz ve pırasaları uzunluğunda olacak şekilde şekillendiriyoruz.
Pırasaların suyunu süzüp fırın tepsisine bir köfte bir pırasa şeklinde diziyoruz.Sosu için bir kapta salçayı sıcak suyla açıyoruz.Tuz ve biraz da kekik atıp karıştırıyoruz.Yemeğin üzerine döküyoruz.Son olarak tereyağını küçük parçalar halinde yemeğin üzerine bırakıyoruz.
Aliminyum folyo örterek önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.Pişmesine az kala aliminyum folyoyu yemeğin üzerinden alıp biraz daha pişiriyoruz Pırasalar yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments